web analytics

DIY: BUG REPELLENT

De zomer is al weer zo goed als ten einde, maar muggen, teken, dazen en wespen zijn er nog in overvloed.  Zelf ben ik ondertussen al helemaal leeg geprikt. Tijd dus voor een gemakkelijke DIY: anti-insecten spray!

DIY bug repellent

Lees verder voor de volledige DIY.

Benodigdheden:

– Etherische olie van: citronella, lemongrass, tea tree en rozemarijn (of andere, zie onderaan voor meer uitleg)

– Gedestileerd water of toverhazelaar

– Sprayflesje

DIY bug repellent

Werkwijze:

Vul je sprayflesje bijna helemaal met gedestilleerd water of toverhazelaar. Voeg hier dan zo’n 10 druppels van elke etherische olie aan toe. En je bent klaar!

Wil je een spray specifiek tegen één insect of tegen alle insecten tegelijk maken? Combineer dan de oliën die je nodig hebt.

DIY bug repellent.

Muggen: Citronella, Lavendel, Pepermunt, Kattenkruid, Citroen Eucalyptus, Lemongrass, Rozemarijn

Wespen: Kruidnagel

Teken en andere kleine insecten: Tea tree

Dazen: Hersthoornolie

Motten: Kamfer, Ceder

Je kan dus makkelijk een mengeling maken om zo alle insecten op afstand te houden. Hommels houden wél van lavendel, gebruik dat dus niet als je die niet wil aantrekken.

.DIY bug repellent

Deze spray is geschikt voor gebruik op het lichaam en op andere materialen zoals stoffen. Gebruik niet te veel, dat kan vlekken veroorzaken.

DIY bug repellent

Vergeet niet goed te schudden voor gebruik en bewaar je spray op een donkere plek.

Gerelateerde Artikelen

diy floor pouf cushion outside outdoor

5x SUMMER DIY’S

23 reacties op “DIY: BUG REPELLENT”

 1. Hallo

  Ik heb een vraagje? Hoeveel druppels zou u op 1 liter gedestilleerd water doen? Ik wil namelijk een paar plantenspuiten vullen voor op tafels bij een festival wn ik heb geen idee hoeverl milliliter water in het flesje zit wat u hier gebruikt, anders had ik zelf een schatting kunnen maken. Ik ben erg voorzichtig, wil geen vlekken op kleding vam de festival gangers maken🤗

 2. Ben dringend op zoek naar goed product tegen wespen en wil dit wel eens proberen. Bestaat er zoiets als etherische olie van kruidnagel en waar kan ik dat vinden ? Of hoe pak ik dit best aan ? Gewoon de kruidnagels toevoegen ??

 3. Dit is de eerste DIY die ik heb proberen namaken (newbie here, hallo).. en ik vroeg me af, is het normaal dat het zo tintelend verfrissend aanvoelt op de huid? En in de Kruidvat heb ik een fles ‘gedemineraliseerd water’ gevonden, is dat ook goed? Want eigenlijk is dat niet het zelfde als gedestilleerd water, maar ik vermoed dat de houdbaarheid hier toch sowieso langer is dan gewoon kraantjeswater. Of is drinkwater/bronwater uit een fles beter? Heel erg bedankt! xx
  Stéphanie B. onlangs geplaatst..Crystal Déo met essentiële oliënMy Profile

  1. Hoi! Bedoel je echt een tintelend/vervelend gevoel? Of eerder een fris gevoel? En hoe lang blijft dat gevoel? Zelf heb ik hier helemaal geen ‘last’ van, maar het kan dat je reageert op een etherische olie. Probeer om niet in de vlakke zon te zitten wanneer je deze spray op je huid gebruikt hebt. Met het water zal het wel oke zijn :) x

   1. In het begin voelde het erg tintelend koud aan en soms wat warme. maar uiteindelijk als ik het uitwrijf (en niet laat drogen door lucht) valt het wel mee. Het was gewoon een eerste reactie waar ik zo van schrok. En inderdaad, overdag voelde het sterker prikken dan ’s nachts voor het slapen gaan. Maar misschien heb ik ook een beetje te veel druppels in gedaan (het drupte zo snel, had de tel een beetje kwijt). Bedankt voor de geruststelling! Ik begin er nu wel aan te wennen. xx
    Stéphanie B. onlangs geplaatst..Crystal Déo met essentiële oliënMy Profile

 4. Ik gebruik eigenlijk alleen anti-muggen sprays in Thailand omdat ik daar ook helemaal lek word geprikt! Maar dan moet ik helaas wel paardenmiddelen met deet gebruik wat echt niet goed voor je is volgens mij! Thuis heb ik gelukkig overal horren en als ik dan geprikt word slaap ik niet voordat ik die ene mug (altijd maar 1!) vermoord heb haha. Tegen jeuk helpt azijn trouwens heel goed! Dat doe ik altijd op een watje als ik ben geprikt en door de jeuk niet meer kan slapen.
  Anotherfashionlover onlangs geplaatst..Review: Lush The Olive Branch – douchegelMy Profile

Geef een reactie

CommentLuv badge