web analytics

DIY: BODYSCRUB

Aangezien je misschien besloten hebt om geen scrubs of peelings met plastic meer aan te kopen, ben je mogelijk op zoek naar een alternatief. Een zoutscrub is erg gemakkelijk om zelf te maken en ook nog eens goed voor je huid! Zout werkt namelijk hydraterend en houdt het vocht vast in de huid. Daarnaast werkt het ook ontsmettend waardoor het ook geschikt is voor een onzuivere huid. Het bevat magnesium en mineralen die goed voor je zijn.


Er zijn verschillende soorten zout die je kan gebruiken in deze scrub. Bijvoorbeeld gewoon tafelzout, zeezout of epsom zout. Zeezout is grover en kan dus een beetje pijnlijk zijn. Het je liever een zachtere scrub dan kan je tafelzout gebruiken.
 
Ook de olie die je gebruikt kan je zelf bepalen. Olijfolie is bijvoorbeeld een goede keuze, maar heeft wel een sterke geur. Indien je liever niet naar olijfolie ruikt kan je kiezen voor amandelolie, druivenpit olie of zonnebloemolie. 
 
Wanneer je eerder een gevoelige huid hebt kan je het zout vervangen door suiker. Werkt even goed!
 
Benodigdheden:
 
– Zout of suiker naar keuze
– een olie
– extra: etherische olie of geurolie die op de huid mag gebruikt worden
– extra: gedroogde kruiden of bloemen
 
Vul een goed afsluitbaar potje met het zout. Giet er dan de olie over tot het zout volledig ‘onder’ is. Als je wil kan je een etherische olie toevoegen voor de geur. Ook bijvoorbeeld geraspte citroenschil of gedroogde lavendel kunnen leuk zijn.

 

Gebruik:
 
Voor je uit de douche stapt smeer je je huid in met het goedje. Masseer in en spoel af. De olie blijft op de huid waardoor je geen bodylotion meer nodig hebt!
 
Let wel op dat je met schone handen of een lepel in het potje zit en er geen water  bijkomt. Daardoor zou je scrub namelijk sneller slecht kunnen worden. Wanneer hij raar begint te ruiken of de textuur veranderd kan je de scrub beter weggooien.

Gerelateerde Artikelen

diy clay magnets_6

DIY CLAY MAGNETS

2 reacties op “DIY: BODYSCRUB”

  1. Zoë, waar haal jij potjes om de scrub in te bewaren? Ik zou er graag een aantal kleine maken als geschenkje voor de feestdagen ☺ en een tip waar je best de etherische oliën koopt? Ik dacht aan iets met vanille/sinaas…

Geef een reactie

CommentLuv badge