web analytics

DIY: BLUSH- & HIGHLIGHTER STICKS

DIY-tijd! Vandaag toon ik hoe je super eenvoudig blush- en highlighter sticks kunt maken. Die zijn erg gemakkelijk om mee te sleuren in je handtas of op reis omdat je geen kwasten nodig hebt om je product aan te brengen. Kijk snel verder voor de volledige beschrijving en een filmpje!

diy blush highlighter stick solid

Lukt het niet om het filmpje hier te bekijken? Klik dan op deze link: http://youtu.be/5YDSmztEHx8

Benodigdheden:

 • Bijenwas of carnaubawas (zorgen voor de vaste structuur)
 • Shea boter (lekker verzorgend)
 • Druivenpitolie (om het geheel beter smeerbaar te maken, trekt snel in je huid)
 • Kaolin klei (witte klei poeder) (om de stick niet te vet te maken en de pigmenten intenser te maken van kleur)
 • Pigmentpoeder in de kleuren die je wil (gebruik enkel skin-safe pigmenten!)
 • Lege sticks, bijvoorbeeld van lippenbalsem of van een deo stick

diy blush highlighter stick solid

Smelt 1 theelepel was met 1 theelepel shea boter en 1 theelepel druivenpitolie au bain marie. Wanneer alles goed gesmolten is haal je je pot van het vuur en meng je een halve theelepel kaolin klei en de pigmenten in de olie. Gebruik ook een halve theelepel pigment voor een mooie pigmentatie.

Giet je blush of highlighter in de sticks en laat alles afkoelen in de koelkast tot het helemaal hard geworden is. Je sticks zijn nu klaar voor gebruik!

Je gebruik je stick door hem gewoon rechtstreeks op je wang of jukbeen aan te brengen. Met je vingertoppen kan je het geheel mooi uitblenden.

Gerelateerde Artikelen

diy bath melts_2

DIY: BATH MELTS

diy floor pouf cushion outside outdoor

5x SUMMER DIY’S

18 reacties op “DIY: BLUSH- & HIGHLIGHTER STICKS”

 1. Leuk! Ik heb wel eens een lippenbalsem gemaakt met wat pigment, maar het gaf eigenlijk geen kleur af. En na een week ging hij al stinken. Is dit normaal? Ik had het idee dat je de bijenwas rook.
  Wat doe ik fout?
  Susan onlangs geplaatst..SkylineMy Profile

  1. Is het echt een ranzige geur? Dan zou het kunnen dat een van je ingrediënten niet meer goed is. Onbewerkte bijenwas ruikt inderdaad een beetje, maar ik vind het niet stinken. Normaalgezien moet alles gewoon hetzelfde blijven ruiken! Kan je misschien je recept geven? :)

  1. Nee hoor! :) De ingrediënten bijeen rapen (ik had alles al, hoera!), afwegen en testen of het voldoende stolt (niet te hard, niet te zacht), smelten, roeren, gieten, klaar :) Daarom dat het DIY’en zo leuk is, het is helemaal niet moeilijk!

Geef een reactie

CommentLuv badge