web analytics

DIY: BLOG MEDIA KIT

Dit weekend postte ik een foto op Instagram over mijn Media Kit en daar kwamen een paar reacties op van bloggers die niet goed wisten hoe ze er aan moesten beginnen. Dat vraagt om een blogpost! Wat is een media kit, hoe maak je er eentje voor je blog en een gratis template dat je zo kan gebruiken!

Media Kit template

Wat is een Media Kit?

Als blogger werk je af en toe samen met andere bedrijven, maar voor zo’n samenwerking wordt opgesteld, willen die bedrijven of PR bureaus graag wat meer informatie over je blog. Wanneer je zo’n vraag krijgt, is het handig om alles klaar te hebben staan zodat je het als één document kan verzenden. Zo’n samenvatting met informatie over jou, je blog, je statistieken en de samenwerkingsmogelijkheden noemt men een media kit.

Wat moet er in een media kit staan?

Natuurlijk zijn er een paar essentiële zaken die je media kit best bevat:

  • Persoonlijke informatie over jou en je blog

Wie ben je, wat doe je en hoe ben je met je blog begonnen? Beschrijf ook je doelpubliek en je eventuele niche. Je mag best een beetje opscheppen over je blog, maar maak het niet te uitgebreid zodat het wel boeiend blijft.

  • Statistieken

Bedrijven en persbureaus houden van cijfertjes. Geef even kort aan hoeveel unieke bezoekers jij precies maandelijks over de vloer krijgt en hoeveel pageviews dat oplevert. Ook je volgers op social media laat je best weten! Vooral Bloglovin’, Instagram, Facebook en Twitter zijn interessant.

  • Samenwerkingsmogelijkheden

Laat even weten op welke manieren je graag samenwerkt met bedrijven. Review je regelmatig producten? Organiseer je wel eens een giveaway? Laat ook weten of je open staat voor advertorials, of je die zelf schrijft of niet en hoeveel je daarvoor vraagt. (Tarieven worden vaak als volgt berekend: €50 + (€10 per 1000 maandelijkse bezoekers.)

  • Contactgegevens

Soms heb je reeds gemaild met het bedrijf en hebben ze dus je gegevens al, maar toch is het handig als deze ook in je media kit vermeldt staan. Bedrijven slaan je bestand soms zo op en hebben dan alles meteen bij de hand.

Media Kit template

Gratis media kit template!

Toon je creatieve kant! Een media kit die mooi is vormgegeven en origineel is, springt meteen in het oog en toont hoe leuk jouw posts er uit kunnen zien. Maar niet iedereen kan even goed overweg met de layout van een bestand. Daarom stel ik deze media kit template gratis beschikbaar. Je kan de kleuren makkelijk aanpassen, maar je kan ook gewoon alles op een andere plek slepen. Maak er jouw ding van! Downloaden kan via volgende link:

Blog Media Kit Template

(Photoshop .psd bestand!)

Heb jij een media kit voor je blog? Zie je de meerwaarde er van in?

Gerelateerde Artikelen

DIY Washi tape nails nagels

DIY: WASHI TAPE NAILS

diy after sun lotion

DIY AFTER SUN

14 reacties op “DIY: BLOG MEDIA KIT”

  1. Via Last days of spring kom ik op je blog terecht. Wat fijn dat je het template voor een mediakit deelt! Het ziet er mooi en erg overzichtelijk uit! Ik ben pas net begonnen met bloggen en deze mediakit komt erg goed van pas. Ik ga nu even de rest van je blog bekijken en lezen:)
    Femke onlangs geplaatst..Photo diary FeelGood MarketMy Profile

  2. Ik heb deze week ook een mediakit gemaakt, alleen ik heb deze gewoon ‘verborgen’ op m’n blog staan.. Via de contactpagina kan je eraan.. Het is dus geen bestand maar dit leek me ook wel
    Handig en makkelijk.. Ziet er dan alleen niet zo mooi uit als de jouwe ? Dat maak ik ernaa misschien nog wel. ☺️

Geef een reactie

CommentLuv badge