web analytics

DIY BEARD OIL

In de winter hebben mannen met een baard vaak last van een jeukende en schilferende huid onder hun baard. Baarden worden vaak niet echt verzorgd en naast wat trimmen gebeurt er niet erg veel mee. Tijd om daar verandering in te brengen! Maak deze verzorgende baardolie voor je vriend, vader of jezelf (wanneer je een baard hebt) en geniet zo van een zachte en verzorgde baard.

diy beard oil baardolie maken

Benodigdheden:

  • Een glazen flesje met pipet of met een goede sluiting
  • Castorolie
  • Abrikozenpitolie, arganolie en/of amandelolie
  • Jojobaolie

diy beard oil baardolie maken

Castorolie (of wonderolie) staat bekend om zijn haargroeistimulerende eigenschappen. Perfect geschikt voor de baard! Abrikozenpitolie is dan weer erg voedend, net als arganolie en amandelolie. Jojobaolie is een olie die erg lijkt op het sebum van je huid, waardoor deze olie geschikt is voor alle huidtypes. Erg zacht en verzorgend! Deze baardolie zal dus jeuk verminderen, de haren zacht en glanzend maken en de huid verzorgen.

diy beard oil baardolie maken

De basis van dit recept is erg simpel en je kunt er in variëren hoe veel je wilt. Ik vul de helft van het flesje met castorolie en voeg dan gelijke delen abrikozenpit-, argan- en jojobaolie toe. Dit zorgt voor een vrij dikke olie, maar wel een die snel wordt opgenomen door de huid en erg voedend is. Wil je graag een lichtere olie, dan kan je als basis druivenpitolie nemen en die aanvullen met jojoba en castor.

diy beard oil baardolie maken

Mijn vriend houdt het meest van een geurloze olie, maar uiteraard kan je ook aan de slag met etherische olie. Voeg dan een 10-tal druppels toe aan je baardolie. Fijne geuren zijn sandelhout, den en ceder. Kamille is fijn voor de mannen met een gevoelige huid en lavendel kan helpen bij de vette huid met onzuiverheden.

Giet de baardolie in een mooi glazen flesje en schudt goed. Maak er een label voor en je hebt meteen een leuk cadeau voor kerst!

Gerelateerde Artikelen

diy lollipops handmade natural healthy

DIY HEALTHY LOLLIPOPS

2 reacties op “DIY BEARD OIL”

  1. I loved your website. You are helping and providing good information to people who have a beard. Your oils were very helping. Your oils are very helpful in winters.

  2. Dit is zeker een origineel cadeautje zeg, erg leuk weer. Net wat je zegt, naast trimmen gebeurt er niet zoveel met baardjes. Mijn vriend laat sinds een jaar ook zijn baardje staan en heeft daar eigenlijk niet echt speciale verzorging voor.

Geef een reactie

CommentLuv badge