web analytics

DIY: BATH MELTS

In deze DIY legde ik al uit hoe je bruisballen maakt. Deze zijn heel leuk voor in bad. Maar met het koude weer wil je misschien wel iets dat wat meer verzorgend is?

Deze bath melts bestaan uit verzorgende kokosolie waardoor je na je bad, helemaal zacht en gehydrateerd bent.

DIY Bath melts

/

Benodigdheden:

  • Natriumbicarbonaat
  • Citroenzuur
  • Kokosolie
  • Eventueel: geur en kleur (op oliebasis)
  • Eventueel: gedroogde kruiden of bloemen. Ik gebruik hier gedroogde lavendel

DIY Bath melts

Werkwijze:

Voor ongeveer 7 bath melts neem je 8 eetlepels natriumbicarbonaat en 4 lepels citroenzuur. Meng deze in een kom tot alle klontertjes er uit zijn. Warm je kokosolie op (au bain marie of in de microgolf oven) en voeg dat een aantal lepels toe aan het mengsel en roer goed. Het is de bedoeling dat je een soort stevige pap krijgt, waar je dan ballen van kan gaan rollen.

DIY Bath melts

Voeg nu eventueel je gedroogde kruiden toe. Ik gebruik lavendel. Ik koos ook voor een etherische olie van lavendel om de bath melts te geuren. Je hoeft geen geur toe te voegen indien je dat niet wilt.

Nu kan je de balletjes gaan rollen. Maak ze zo groot of klein als je zelf wil. Ik rolde eerst de balletjes en nam dan een beetje lavendel in mijn hand. Daarin rolde ik de balletjes nog eens zacht, zodat de buitenkant ook bedekt is met lavendel.

DIY Bath melts

Nu kan je de bath melts in de koelkast even laten opstijven. Ze worden dan vrij hard, maar smelten als je ze te lang in je warme handen houdt. Na een half uurtje in de koelkast zijn ze zeker helemaal klaar voor  gebruik!

Gooi er één in je bad, laat hem rustig smelten en geniet.

DIY Bath melts

(Let wel op als je graag met je haar onder water gaat in bad. Deze bath melts kunnen ervoor zorgen dat je pasgewassen haar opnieuw vet wordt nadat je je haar onderdompelt in het water.)

Gerelateerde Artikelen

17 reacties op “DIY: BATH MELTS”

    1. Ik doe het met blote handen omdat je dan mooiere ballen kan maken. Het kan geen kwaad, tenzij je een erg gevoelige huid hebt. Je kan de bruisballen even lang bewaren als het ingrediënt dat het snelst vervalt. Deze bath melts kan je erg lang bewaren indien je ze ergens op een droge plek (bijvoorbeeld in een glazen pot) bewaard :)

    1. Wat bedoel je met ‘veel ingrediënten’? De geur en de lavendel doen inderdaad niets, maar de kokosolie maakt je huid lekker zacht. Natriumbicarbonaat is een geweldige schoonmaker (ook al is de hoeveelheid hier nogal klein). Citroenzuur heeft regeneratieve eigenschappen (hoewel ook hier de hoeveelheid erg klein is). Of zie je dat anders? Ik vind het erg interessant om andere meningen te horen! Keeps me thinking :)

Geef een reactie

CommentLuv badge