web analytics

DIY BATH MELTS

Ik maakte al eens eerder een DIY voor Bath Melts, maar deze bruisen als je ze in je badwater gooit. Met het blote benen-weer in mijn hoofd maakte ik een nieuwe versie die extra verzorgend is voor je huid. Aan de slag!

diy bath melts zelf maken

Benodigdheden:

  • Kokosolie
  • Cacaoboter
  • Geurolie of etherische olie
  • Cupcake vormpjes
  • Leuke extra ingrediënten zoals gemberpoeder, gedroogde lavendel of thee

diy bath melts zelf maken

Bath Melts zelf maken is zo eenvoudig dat je je afvraagt waarom je het nooit eerder hebt gedaan. Smelt 50% cacaoboter met 50% kokosolie (au bain marie of in de microgolfoven). Laat het mengel even afkoelen en voeg dan de geurolie toe (zo’n 5% van het gehele gewicht). Giet het mengsel in je gekozen mal. Ik gebruik cupcake papiertjes, maar je kan natuurlijk ook voor een leuke vorm of ijsblokjesmal kiezen.

diy bath melts zelf maken

Nu kan je de bath melts gaan versieren. Ik maakte eentje met gemberproeder, eentje met gedroogde lavendel en eentje met muntthee. Drie leuke versies, maar je kan er helemaal je ding mee doen! (Denk aan: gedroogde rozenblaadjes, suikerversiering voor gebak, leuke kleurtjes of glitters).

diy bath melts zelf maken

Laat de bath melts afkoelen in de koelkast en dan zijn ze klaar voor gebruik! Je kan de cupcake vormpjes er rond laten of ze er af halen en de bath melts in een mooie pot stoppen.

diy bath melts zelf maken

Zo zie je maar dat het DIY’en van natuurlijke verzorgingsproducten heel erg eenvoudig is. En nu heerlijk relaxen in een lekker warm bad… Enjoy!

Gerelateerde Artikelen

diy flower seed bombs

DIY FLOWER SEED BOMBS

DIY thyme toner tonic skin

DIY: THYME TONER

7 reacties op “DIY BATH MELTS”

  1. Hoi
    Ik vraag me af hoeveel cacao boter en hoeveel kokosolie gebruikt en hoeveel vormpjes je er dan mee kan maken!

    Super leuk idee trouwens !

Geef een reactie

CommentLuv badge