web analytics

DIY: BATH BOMBS

Sinds we verhuisd zijn, heb ik geen bad meer. Gelukkig ga ik nog af en toe een weekend naar mijn papa en daar hebben we een lekker groot bad. En wat is er leuker dan wat liggen dobberen in een warm bad? 
Liggen dobberen in een erg goed ruikend bad natuurlijk!
 Bruisballen zijn er leuk om het bad op te vrolijken en extra verzorgend te maken. Hieronder vind je een gemakkelijke DIY om je eigen bruisballen te maken.

 
Benodigdheden:

– citroenzuur
– natriumbicarbonaat
– kokosolie (even opwarmen zodat het vloeibaar is)
– parfumolie die kan gebruikt worden op de huid OF etherische olie naar keuze
– voedingskleurstof / gedroogde kruiden of bloemblaadjes
– een kom om te mengen
– een lepel
– vorm (bijvoorbeeld een bal of ijsblok vormpjes)


Het recept is genoeg voor ongeveer 2 bruisballen!

 

Meng 4 grote eetlepels citroenzuur met 8 grote eetlepels natriumbicarbonaat tot alle brokjes er uit zijn. Voeg hier 2 eetlepels kokosolie aan toe. Meng tot het een beetje aanvoelt als nat zand. Als je je hand samen knijpt, moet het een worstje blijven. Voeg hier een paar druppels voedingskleurstof aan toe en een kleine theelepel parfumolie (opgepast, als dit op basis van water is, kan het gaan bruisen. Meng het dan snel goed door!). Dit is niet noodzakelijk, het zorgt er voor dat je bad lekker ruikt en je bal een leuk kleurtje heeft. Je kan ook gedroogde bloemen of kruiden toevoegen. Hier heb ik een klein beetje gedroogde goudsbloem toegevoegd.Roer het geheel nog eens heel goed door zodat alles dezelfde kleur en geur heeft.

Pak je vorm en vul de 2 helften tot ze een beetje uitpuilen. Je wil dat de bruisballen zo hard mogelijk worden, zodat ze niet uiteen vallen. Als de vorm goed vol zit, kan je de bruisbal er voorzichtig uithalen. Laat deze nog een dagje drogen en dan is het klaar om te gebruiken!

 

Gerelateerde Artikelen

Diy solid hair oil natuurlijk zelf maken

DIY SOLID HAIR OIL

diy tinted lip balm_2

DIY: TINTED LIP BALM

DIY car air freshener luchtverfrisser auto zelf maken

DIY CAR AIR FRESHENER

29 reacties op “DIY: BATH BOMBS”

 1. Ik heb deze gemaakt en zijn heel mooi gelukt, een beetje moeilijk los te krijgen maar ze zijn heel hard goede vorm en mooi van kleur.
  MAAR ze bruisen niet !!!.
  Ik heb de verhouding gevolgd, de helft citroenzuur tov het natriumbicarbonaat.
  Wat doe ik verkeerd ??
  Heeeeeeeeelp !

  1. Hi Annabel! Wat gek dat ze niet bruisen! Zou het kunnen dat je per ongeluk wat veel geurolie hebt toegevoegd? Veel geurolien of parfums zijn namelijk op basis van water, waardoor de bruisbal al gaat bruisen/schuimen nog voor je er een bal van hebt kunnen maken. Dan bruist hij uiteraard niet nog een keer wanneer hij in je bad plonst. Als dat het niet is, zou het ook kunnen dat er wat te veel kokosolie in zit, daardoor bruist je bal veeeeel trager op en is het niet zo spectaculair. Hopelijk helpt dit je een beetje, want bruisballen zonder bruis zijn natuurlijk ook maar stom!

   1. Hoi,

    Ik denk dat ik tijdens de bereiding iets te veel vocht heb toegevoegd waardoor alles licht begon te bruisen.
    Ik heb nu nieuw gemaakt en bij de test hoorde ik inderdaad ook al lichte bruis waardoor ik iets meer soda en zuur heb gebruikt en nu bij de eerste test bleken ze mooi te bruisen.
    Ik moet toegeven dat je goed moet opletten bij toevoeging van vocht want je ziet en hoort het heel weinig wannee ze licht bruisen.
    Dus ik doe dit in het vervolg zonder de radioen in alle stilte :-)

 2. Dit is nog al een late reactie, maar ik heb geprobeerd de bruisballen zelf te maken. Ze worden alleen maar niet hard, ze staan al 2 dagen en heb ze gemaakt in ciliconen vormpjes daar zijn ze inmiddels wel uit.
  Weten jullie hoe dit komt? Wat kan ik de volgende keer eventueel anders doen

 3. Hey ik vroeg me af welke kleurstof ik moet halen ? Gewone voedingskleurstof ? Blijft dat niet plakken op de huid ? N
  Groetjes

  1. Hi Marijke! Voedingskleurstof kan je gebruiken ja, maar die is vaak op waterbasis, dus snel en goed mengen is de boodschap (anders gaat het bruisen). Je zou ook op zoek kunnen gaan naar mica, een natuurlijke kleurstof in poedervorm. Die is ook veilig voor gebruik op de huid.

 4. Ik heb jammer genoeg geen bad :( Maar ik wilde deze DIY zo graag eens uittesten, dus dan maar als kerstcadeautje gemaakt! Eigenlijk heel eenvoudig én mijn handen zijn nu suuuuper zacht en rijken heerlijk :D

 5. Hallo, ik vroeg me af of je het ook kon maken zonder olie? ik heb ze namelijk gemaakt met olie maar ik vind het niet zo fijn aanvoelen als ik in bad zit…

  1. Hi Emma. Dat kan zeker! Dan gebruik je toverhazelaar in plaats van olie. Dat doe je best in een sprayflacon, want water samen met de andere ingrediënten zorgt er voor dat het gaat bruisen. Telkens maar een beetje toevoegen en goed mengen. Wanneer het mengsel aan elkaar blijft plakken, kan je een mal vullen en zo bruisballen maken. Hopelijk helpt dit je een beetje vooruit!

 6. Alle materialen gevonden, nu nog uittesten!!
  (natriumbicarbonaat en citroenzuur gevonden in ‘Di’, citroenzuur ook te vinden bij apotheek)

 7. Ik heb een vraagje.
  Ik heb je recept geprobeerd, maar krijg mijn bruisbal nooit uit de vorm. Ik kan dus enkel halve bolletjes maken..
  De volgende dag zijn ze ook ‘opgeblazen’ en komen er luchtbelletjes in. En ze voelen heel plakkerig aan. Enig idee hoe dat komt?

  1. Hoi Patsy! Dat lijkt alsof je iets te veel water in je recept hebt. Misschien ligt het probleem aan de geurstoffen die je toevoegt? Dat opgeblazen is namelijk de reactie van de bruisbal op vocht, dan begint hij al lichtjes te bruisen. Misschien kan je in de toekomst eens proberen een bruisbal te maken zonder water (en zonder geur) en enkel olie gebruiken. Naar mijn ervaring ‘plakken’ de bollen dan beter aan elkaar! Heel veel succes!

Geef een reactie

CommentLuv badge