web analytics

DIY BABY BILLENBALSEM

De baby is er nog niet, maar ik ben me uiteraard aan het verdiepen in natuurlijke verzorgingsproducten voor die mini. Ik vertrouw niet zo op merken die niet natuurlijk zijn voor dat nieuwe huidje en ga dan liever zelf aan de slag. Ik deed wat onderzoek en werkte een simpel receptje uit om zelf billenbalsem te maken. Als bonus stop ik er nog een een receptje bij om billendoekjes te maken.

DIY baby billenbalsem

Benodigdheden baby billenbalsem:

Opgelet: etherische oliën kunnen altijd zorgen voor irritatie van de huid. Je kan deze dus ook steeds weglaten. 

DIY baby billenbalsem

Smelt 50 gram kokosolie en 50 gram sheaboter au bain-marie. Haal de kom van het vuur wanneer de oliën vloeibaar zijn en voeg hier 50 gram calendula maceraat aan toe. Je kan hier nog 10 druppels etherische olie van lavendel aan toevoegen, maar dat is niet noodzakelijk. Meng goed en spatel je crème in een schone pot (minstens 150 gram). Heb je graag een luchtigere textuur, dan kan je de crème ook opkloppen met een mixer tot hij helemaal afgekoeld is. Dan lijkt het net slagroom! Met deze hitte vond ik het wat zonde om de koelkast tientallen keren open en dicht te doen om de juiste stijfheid te bereiken bij het kloppen, dus liet ik hem gewoon zo opstijven.

Bewaar de billencrème op een droge koele plek, dan is hij 6 maand houdbaar. Wanneer de olie ranzig gaat ruiken, gooi je hem best weg.

diy baby billencreme diaper cream

Je kan ook zelf billendoekjes maken (of cheeky wipes gebruiken) met een zelfgemaakte reiniger die zacht is voor babykontjes. Drenk daarvoor je herbruikbare doekjes in een mengsel van:

  • Rozenwater of kamillewater (kan je ook zelf maken door kamillethee te zetten en te laten afkoelen)
  • Een eetlepel gesmolten kokosolie
  • Etherische olie van lavendel

DIY baby billenbalsem

Meng goed en drenk je doekjes hierin. Je kan elke dag een verse batch maken, want door het water zijn de doekjes niet lang houdbaar (max 3 dagen). Poepsimpel en helemaal natuurlijk! Ik zal zelf ook nog even moeten uitproberen wat voor ons het beste werkt, maar met deze basisreceptjes kan je weinig mis doen. Less is more!

Welke verzorgingsproducten voor baby’s moet ik nog zeker in huis halen of zelf maken?

Gerelateerde Artikelen

Media Kit template

DIY: BLOG MEDIA KIT

diy face serum_4

DIY: FACE SERUM

20120516_9555

DIY: SALT BARS

6 reacties op “DIY BABY BILLENBALSEM”

  1. Leuke diy en werkt heel goed om babybillen mee schoon te maken!
    Ik zou je wel adviseren om een zuivere etherische olie te kiezen. Volgens mij staat er op deze verpakking zo’n dode vis logo achterop… dat zou ik liever niet op de huid en zeker niet op babybillen proberen.

  2. Hoi Zoë, wij hebben in het begin zelf doekjes gemaakt, na een tijdje hebben we gemerkt dat een simpel washandje met lauw water het allerbeste werkt. Je gooit niks weg, je moet niks doen, alleen de was! Veel succes en proficiat!

  3. Hoi Zoë, bij onze kinderen deden we de reiniger in een plantenspuit en daarmee sprayden we een doekje nat om dan hun poep af te kuisen. Dan moet je niet iedere dag of per 3 dagen een nieuwe maken. Bij ons was het wel gewoon water met een beetje etherische olie.

Geef een reactie

CommentLuv badge