web analytics

DIY ALL NATURAL POWDER BLUSH

Natuurlijke make-up vind je gelukkig steeds meer in de winkels terug, maar wist je dat je het maken van make-up ook heel erg eenvoudig zelf kan? Blushpoeder is bijvoorbeeld poepsimpel! Vandaag ga ik aan de slag met een DIY waarvoor je maar 2 ingrediënten nodig hebt.

diy all natural powder blush

diy all natural powder blush

Benodigdheden:

  • Pijlwortelpoeder (arrowroot powder)
  • Roze en rode mica (goud is ook leuk als extra)
  • Een leeg poederdoosje

diy all natural powder blush

Vul je lege (en schone!) poederdoosje met ongeveer 2/3 pijlwortelpoeder. Je maakt zo veel blush als je zelf wil natuurlijk. Pijlwortel- of arrowroot poeder is een natuurlijk bindmiddel dat gemaakt wordt van de wortel van de pijlwortelplant. Arrowroot heeft een neutrale smaak, geeft geen witte waas en blijft dus doorschijnend bij gebruik. Ideaal voor gezichtsproducten dus!

diy all natural powder blush

Voeg hier roze en rode mica aan toe tot je de kleur bekomt die je wil. 1 theelepel in totaal is meer dan voldoende, aangezien mica een erg intense kleur afgeeft. Meng de mica onder het pijlwortelpoeder en test dan telkens op je hand of je voldoende kleur hebt toegevoegd. Zo kan je een blush maken die perfect voldoet aan jouw wensen.

diy all natural powder blush

Een snuifje gouden mica zorgt voor een mooie glans. Ik hou daar wel van in blush, dus voeg ik dat ook toe (een mespuntje). Meng alles erg goed en je blush is klaar voor gebruik!

diy all natural powder blush

diy all natural powder blush

Het resultaat van mijn blush is best subtiel, maar met een mooie glans. Precies wat ik wou! Pijlwortelpoeder vind je in de natuurwinkel of bij een winkel die ingrediënten voor cosmetica verkoopt. Daar vind je ook mica in alle kleuren van de regenboog.

Gerelateerde Artikelen

Diy solid hair oil natuurlijk zelf maken

DIY SOLID HAIR OIL

5 reacties op “DIY ALL NATURAL POWDER BLUSH”

Geef een reactie

CommentLuv badge