web analytics

DIY AFTER SUN

Hot hot hot & I like it! Ik ben iemand die echt kan genieten van een dagje zonnebaden, ook al weet ik erg goed dat dat niet het beste is voor je huid. Ik smeer me altijd goed in, niet alleen in de zon, maar ook daarna. After Sun vind ik bijna even belangrijk als zonnebrandcrème en ik gebruik graag een zo natuurlijk mogelijke versie met lekker veel aloë vera. Gelukkig is zo’n verkoelende en verzorgende After Sun erg gemakkelijk te maken!

diy after sun lotion

Benodigdheden:

  • Aloë vera (gel of verse)
  • Rozenwater
  • Een leeg sprayflesje
  • Een mes
  • Een lepel
  • Een trechtertje

diy after sun lotion

Uiteraard kan je aloë vera gel kopen (koop wel 100% pure gel), maar je kan ook gewoon een blad van een plant afsnijden en die gel gebruiken. Eerst vertel ik hoe je dit doet.

diy after sun lotion

Neem een schoon mes en snij een blad af van je plant. Best kies je voor een van de grote bladeren die al wat ouder zijn. Zet het blad in een kommetje en laat het gelige sap er uit lekken. Dit sap wil je niet in je After Sun, want het kan je huid wat irriteren.

diy after sun lotion

Na een paar minuten is het sap er voldoende uitgelekt en kan je de platte kant van het blad er met een schoon met gemakkelijk af snijden.

Met een schone lepel schraap je de aloë vera gel erg gemakkelijk uit de bolle kant van je blad. Schep deze in een schone kom.

diy after sun lotion

Voeg 1/2e rozenwater toe aan de gel en mix deze even goed door. Zo breekt de gek en krijg je een goede textuur. Giet je after sun over in een schone sprayflacon. Je ziet op de foto’s dat ik nogal een smospot ben, dus een trechtertje is handig.

diy after sun lotion_5

Je After Sun is al klaar! Spray deze zo vaak als je wilt op je huid en geniet van het verfrissende gevoel. Aloë vera herstelt je huid en is dus prima geschikt bij de verbrande huid. Deze spray is erg licht. Wil je een nog meer verzorgende spray, dan kan je shea boter en een emulgator toevoegen (1/3e van elk ingrediënt + emlgator), maar zelf vind ik After Sun met oliën vaak te zwaar en te warm op de huid.

Veel verfrissingsplezier!

Gerelateerde Artikelen

8 reacties op “DIY AFTER SUN”

  1. Ik wil graag een aftersun die ook echt fel hydrateert aangezien mijn huid snel uitdroogt. Ik zou er inderdaad dus graag sheabutter bijdoen. Ik vraag mij alleen af wat ik hier dan best van emulgator gebruik om er een vegan aftersun lotion van te maken?

Geef een reactie

CommentLuv badge