web analytics

DIY: A STRING OF FLOWER LIGHTS

De dagen worden al weer korter en de nachten langer. Tijd om het binnen gezellig te maken met kaarsen en lichtjes! Ik bedacht een leuke (en goedkope!) DIY voor jullie: een bloemenlampjesslinger!

diy flower lights coffee filters

Benodigdheden:

  • Kerstlampjes of een andere lampjesslinger
  • Koffiefilters
  • Voedingskleurstof
  • Washi tape

diy flower string lights

Zoals al mijn DIY’s is ook deze erg eenvoudig! Knip cirkels uit je koffiefilters (of koop van die ronde koffiefilters). Hier gaan we zo meteen bloemetjes van maken. In deze kleur zien ze er redelijk saai uit, dus gaan we aan de slag met voedingskleurstof. Je kan ook ecoline gebruiken.

diy string lights flower

Kies hoeveel kleuren je gaat maken en vul even veel kommetjes met een laagje water. Voeg hier enkele druppels voedingskleurstof aan toe. Je kan alle kleuren maken die je graag wil!

diy string lights flower

Je kan elke koffiefiltercirkel een egale kleur geven, maar ik koos er voor om ze even met het randje in de kleurstof rond te draaien. De kleur trekt vanzelf verder naar het midden van de filter en dat geeft een leuk effect. Laat deze rondjes goed drogen.

diy string lights flower coffee filter

Wanneer ze droog zijn, plooi je ze twee keer dubbel en knip je het puntje weg. Wanneer je de filter opnieuw open plooit heb je nu een gaatje in het midden.

diy string lights flower coffee filter

Frommel de cirkel mooi rond een lampje en bevestig je bloem met washi tape. Ik koos voor een groene tape omdat dat mooi bij de lichtjes past. Jammer genoeg had ik geen donkergroene, maar ik vind het zo ook wel leuk.

diy string lights flower coffee filter

Herhaal dit zo vaak als je lichtjes hebt! Ik heb zo’n 120 bloemetjes gemaakt, dus dat was best even werk. Ik moet de slinger nog ophangen op mijn nieuwe kot, hopelijk vrolijkt dat de boel wat op deze winter!

11 reacties op “DIY: A STRING OF FLOWER LIGHTS”

  1. Op het werk maakten we dit ook maar dan met ecoline en dan heb je mooie heldere kleuren. Is ook heel mooi. We gebruikten grote koffiefilters en maakten er bloemen mee :-)

  2. Wauw, wat zien ze er tof uit! Ik heb de post gesaved op bloglovin’ omdat ik ze later zeker eens wil maken (als ik eens een beetje tijd vind). Nu heb ik gewone kerstboomverlichting hangen wat een beetje saai is dus.

Geef een reactie

CommentLuv badge