web analytics

DIY 3x APPLE SKIN CARE

Appels vind je bij ons het hele jaar door en dat is maar goed ook, want wist je dat je in appels erg veel bouwstenen voor een mooie huid vindt? Appels eten mag je dus gerust beschouwen als een detox voor je huid! Naast eten, kan je appels ook gemakkelijk verwerken tot heerlijke verzorgingsproducten voor je huid. Ik toon je vandaag drie recepten die perfect zijn voor alle huidtypes.

DIY marlene apple skin care appel huid

Appels bevatten een hoop goede stofjes voor de huid. Zo bevatten ze een hoog gehalte vitamine C (een anti-oxidant) en bèta-caroteen, maar ook twee zuren: appelzuur en wijnsteenzuur die beiden helpen om dode huidcellen te verwijderen. Dat maakt ze uitermate geschikt voor allerlei DIY’s!

DIY marlene apple skin care appel huid

Appel toner

Benodigdheden:

  •  Een appel
  •  Een juicer

Apple cider vinegar (of appelciderazijn) is een uitstekende toner. Hij verwijdert dode huidcellen en laat je huid stralen. Je kan zo’n fles kopen in de supermarkt, maar ook het sap van een verse appel heeft een hoop van deze fijne eigenschappen! Met een juicer maak je sap van een appel. Breng dit met een wattenschijfje aan op je huid en spoel niet af. Je kan nu gewoon een dagcrème gebruiken. Voelt je huid toch wat plakkerig aan? Leng het appelsap dan aan met wat water. Opgelet: dit sap is maar enkele dagen houdbaar in de koelkast!

DIY marlene apple skin care appel huid

Scrub tegen Keratosis Pilaris

Benodigdheden:

  •  Een appel
  •  Suiker
  •  Honing
  •  Kokosolie

Die vervelende bultjes (keratosis pilaris) op je armen en benen beu? Dan kan deze scrub helpen! Gebruik deze 1 keer in de week en je zal al snel de bultjes zien afnemen.

Doe 1 appel zonder klokhuis of pitten in de blender. Voeg hier een paar stevige scheppen suiker of keukenzout aan toe en 1 eetlepel honing. Leng aan met kokosolie tot je een stevige pasta bekomt. Goed roeren en klaar voor gebruik!

Gezichtsmasker met honing

Benodigdheden:

  •  Een halve appel
  •  3 eetlepels honing

Snij de appel in stukjes en mix deze in de blender tot je een mooi papje bekomt. Voeg hier drie eetlepels honing aan toe en roer goed. Breng een dikke laag van dit masker aan op je schone huid en laat het goedje zo’n 20 minuten zitten. Spoel je huid met lauw water en breng nadien een dagcrème aan. Je ziet het effect meteen!

DIY marlene apple skin care appel huid

Niet zo veel zin in DIY? Eet die lekkere appels dan gewoon op! Zo geniet je van de vele voordelen die appels van binnen uit voor je lichaam in petto hebben.

Gerelateerde Artikelen

diy all natural powder blush

DIY ALL NATURAL POWDER BLUSH

6 reacties op “DIY 3x APPLE SKIN CARE”

  1. Ik hou het meestal bij opeten, maar deze DIY’s klinken ook goed! Appelazijn gebruikte ik een tijdje als conditioner op mijn haar, maar bij regen kwam de geur terug boven en dat vond ik toch niet ideaal …

Geef een reactie

CommentLuv badge