web analytics

ALL ABOUT DEAD SEA MUD

Ik ben verzot op kleimaskers en ben altijd benieuwd naar nieuwe ingrediënten of kleien die beter zouden passen bij mijn huidtype. Elke klei heeft zo zijn eigenschappen en ik stootte op Dode Zee modder. Daar ga ik vandaag wat dieper op in!

All about dead sea mud

(bron foto)

Dode zee modder is het slib (bezinksel) uit de Dode Zee, ook wel peliode genoemd. De Dode Zee is eigenlijk een meer en bevindt zich op de grens tussen Israël, de Westelijke Jordaanoever en Jordanië. Door de hoge concentratie aan zout leven er geen wezens in de Dode Zee, vandaar zijn naam. Het water is zelfs zo zout dat je er makkelijk in blijft drijven. Al die mineralen zorgen voor een speciaal soort slib, waarvan men zegt dat het helende eigenschappen heeft.

(bron foto)

Veel huidallergieën kunnen verholpen worden door het gebruik van Dode Zee mineralen. Vooral psoriasis, eczeem, roos en huiduitslag kunnen verlicht worden. Ook de elasticiteit van de huid zou verbeteren bij regelmatig gebruik, het stimuleert de doorbloeding, stofwisseling en ontspant.

Dode Zee modder absorbeert water, sebum (het talg van je huid) en zorgt voor een betere afvoer van afvalstoffen. Op die manier is het een geweldige reiniger voor je huid! Alle huidtypen kunnen baat hebben bij Dode Zee modder als masker, je kan het ook heel plaatselijk aan brengen op eczeem of een bad nemen met het modder.

(bron foto)

Zelf benieuwd naar Dode Zee modder? Deze producten bevatten het ingrediënt:

  • Aleppo Najel Dode Zee Modder Masker (via SoloBioMooi)
  • Montagne De Jeunesse Dead Sea Mud  (onder andere bij Kruidvat)
  • Zarqa Black Mud Mask (via Drogistplein)

(bron)

Gerelateerde Artikelen

SDS-2D-skeletal

ALL ABOUT SL(E)S

8 reacties op “ALL ABOUT DEAD SEA MUD”

  1. Aha, dat is interessant! Ik vroeg me al een tijdje af hoe dat nu preciés werkt, de aanprijzingen op de verpakkingen van maskers zijn daar nooit echt duidelijk over :p

Geef een reactie

CommentLuv badge