web analytics

DE DIERPROEFVRIJE TAG!

Bij Sophie zag ik enkele dagen geleden de Dierproefvrije Tag voorbij komen. Helemaal iets voor mij natuurlijk! Omdat er wel wat meer aandacht mag geschonken worden aan het feit dat nog steeds niet alle verzorgingsproducten dierproefvrij zijn, vulde ik de tag in.

diy clay magnets_6

1. Wat is je favoriete dierproefvrije gezichtsmake-up product?

Ik gebruik mijn Sleek Face Form palette in Light nog steeds enorm graag. Ik heb dit palette al zeker 2 jaar in huis en het is nog steeds niet op, terwijl ik het bijna elke dag gebruik! Sowieso vind ik het merk Sleek heerlijk om te gebruiken, dus gelukkig is het dierproefvrij.

2. Wat is je favoriete dierproefvrije oogmake-up product?

Dat moet de gouden eyeliner Fantasie van Lush zijn. Ik moet eerlijk toegeven dat ik deze niet zo vaak gebruik, maar hij is zo mooi en blijft echt rotsvast zitten! Een dagelijkse favoriet is de Liquid Eyeliner van Essence, een budgetproef en dierproefvrij product.

dierproefvrije tag lush

3. Wat is je favoriete dierproefvrije lipproduct?

Oh ik heb er zo veel! Qua lippenbalsem is dat de Replenishing Lip Balm van Burt’s Bees en ook mijn DIY lippenbalsem is heerlijk. Mijn favoriete lipstick is dan weer de Evagarden Chubby Matte Lipstick in de kleur Cherry. Die kleur staat me gewoon goed en het product brengt erg eenvoudig aan.

4. Wat is je favoriete dierproefvrije gezichtsverzorgingsproduct?

Daar moet ik niet erg lang over nadenken! Wat dagcrème betreft is dat sowieso Elixir Végétal van Cattier-Paris. Als nachtcrème grijp ik al jaren terug naar Dream Cream van Lush. Die crème heeft mij al zo vaak behoed van een bad face day. Eeuwige dankbaarheid hiervoor!

dierproefvrije tag

5. Wat is je favoriete dierproefvrije body product?

Hmm dit vind ik een moeilijke, ik gebruik namelijk niet zo vaak bodylotion of body butter. De Weleda Berken Olie tegen Cellulitis vind ik wel een topproduct en het lijkt alsof het ook wel echt werkt (de review lees je hier). Verder zou ik in de zomer ook niet meer zonder de Lovea Dry Oil Protection met SPF 30 kunnen. Een geweldige zonnebescherming met fijne geur die ook nog verzorgend is (review).

6. Wat is je favoriete dierproefvrije parfum?

Hier kan ik geen eentje kiezen, ik heb er drie! In de winter kies ik steevast voor Lush Tuca Tuca (die helaas niet meer bestaat, maar waar ik nog een voorraadje van heb) of Black Musk van The Body Shop. In de lente ga ik dan weer voor de alom bekende White Musk van The Body Shop. Dit was geen liefde op het eerste gezicht, maar ik voel toch een lange romance aankomen.

dierproefvrije tag

7. Wat is je favoriete dierproefvrije nagellak?

Dat is Priti NYC, al heeft Benecos ook geweldige nagellak. Priti NYC heeft een streepje voor vanwege de heerlijke nagellakremover die helemaal niet ruikt en waarmee je met een gerust hart je nagellak kunt weghalen.

8. Zou jij niet dierproefvrije make-up kunnen weggeven/weggooien?

Zeker! Dat doe ik dan ook regelmatig. Een paar keer per jaar nodig ik al mijn vriendinnen uit en dan gaan we met een hapje en een drankje mijn verzorgingsproducten verdelen. Ik kan toch nooit alles opgebruiken en de niet-dierproefvrije merken, daar begin ik zelfs niet aan. Ook nu staan er twee volle zakken te wachten op het volgende weggeeffeest.

dierproefvrije tag

9. Welk niet dierproefvrij merk zou je gaan missen en waarom?

Ik koop nu al 4 jaar enkel dierproefvrije producten, en om eerlijk te zijn mis ik geen enkel merk dat ik vroeger gebruikte. Alle vervangers werken veel beter, ruiken heerlijk en ik voel me niet schuldig over de ingrediënten die ik het milieu in sluis of de diertjes die moesten lijden voor mijn verzorgingsproducten.

Ben jij dierproefvrij?

Koop jij ondertussen ook enkel dierproefvrij, ergens tussenin of helemaal niet? Ik kan je verzekeren dat het heel erg gemakkelijk is! Kijk maar even op mijn blog tussen de reviews of favorieten, of bekijk de blogs van de bedenkers van de tag even: Mariëlle van gekopmakeup.nl, Astrid van ikhouvanbeauty.nl en Sara van mevrouwmiauw.nl.

Blog je zelf ook? Dan kan je de Dierproefvrije tag overnemen! Vermeld wel even de bedenkers van de tag, dat is wel zo lief.

Fijn weekend!

Gerelateerde Artikelen

8456157c74f4aa79071c3c2be8f5cb10

HAPPY B-DAY TO ME!

6 reacties op “DE DIERPROEFVRIJE TAG!”

Geef een reactie

CommentLuv badge