web analytics

CADEAUTIPS #2: LEKKER DUURZAAM

Hoewel kerst niet echt een duurzaam feest is, kan je het toch zo bont maken als je zelf wil. Al een paar jaar probeer ik mijn cadeaus, verpakking, menu en versiering zo groen mogelijk te houden. Duurzame cadeautips nodig? Dan is dit artikel helemaal iets voor jou!

duurzame kerst groene tips

Waka-Waka licht:

waka-waka-low-res-web-1

Ken je iemand die houdt van avontuurlijke reizen? Dan is een Waka Waka lamp een perfect cadeau! Dit is niet alleen een zaklamp, maar ook een externe batterij waarmee je je telefoon of andere elektronische apparaten kunt opladen. Waka Waka steunt mensen die zonder elektriciteit moeten leven. Waka Waka is verkrijgbaar bij Supergoods.

UnderProtection lingerie:

underprotection

Lingerie is een populair cadeau tijdens de feestdagen. Wie op zoek is naar iets duurzaam en mooi, kan terecht bij UnderProtection. Dit luxueuze merk heeft prachtige designs en de stukken worden bijvoorbeeld gemaakt van melk of bananenbladeren. Ik vind de hele collectie prachtig!

Plantjes:

Planten zijn vrienden! Mij kan je altijd plezier doen met om het even welke plant. Geef eens een leuke tropische plant cadeau (de cactus is nu erg in, maar ook het pannenkoekenplantje, de monstera deliciosa of een bananennoompje zijn leuke ideeën). Of kies voor een multifunctionele luchtzuiverende plant zoals de aloë vera.

Qnoop sokken:

20160325-img_9544-1-1024x722

Sokken onder de kerstboom: een cadeau waar vaak om gelachen wordt. Maar sokken hoeven helemaal geen saai cadeau te zijn! Qnoop sokken zijn lekker duurzaam en ze zien er nog eens erg leuk uit ook.

Zolea eco geurkaarsen:

zolea geurkaars scented candles

Uiteraard konden mijn eigen geurkaarsen niet in dit overzicht ontbreken! De kaarsen worden gemaakt in gerecycleerde wijnflessen uit koolzaadwas van Europese bodem. Dat maakt dit ingrediënt duurzamer dan sojawas. Daarnaast kregen de geurkaarsen nu ‘wood wicks’. Die zien er niet alleen super leuk uit, ze maken ook een gezellig, knisperend geluid.

Ben jij al klaar met kerstshoppen of heb je toch nog wat inspiratie nodig voor bepaalde cadeaus?

Gerelateerde Artikelen

xmas holiday gift guide 2013

XMAS GIFT GUIDE: MEN

4 reacties op “CADEAUTIPS #2: LEKKER DUURZAAM”

Geef een reactie

CommentLuv badge