web analytics

BRAZILIAN WAX: THE FINAL UPDATE

Misschien een beetje too much information, maar bijna een jaar geleden begon ik met brazilian waxing. Vandaag de laatste update waarin ik vertel over wat ik geleerd heb in het voorbije jaar, hoe het me beviel en wat het resultaat is.

brazilian wax ilse D esthetiek

Mijn eerste en tweede artikel over brazilian waxing bij Ilse D Esthetiek kan je hier lezen:

Voor de duidelijkheid: een brazilian wax is een ontharingsmethode voor de haarstreek. Je kan er voor kiezen om al het haar te laten verwijderen (Hollywood) of nog een streepje of driehoekje te laten staan (Brazilian). Ook Ilse biedt die keuze aan.

brazilian wax gent

(bron foto)

Dingen die me opgevallen zijn:

Nu ik toch al zeker een keer of tien in de stoel gelegen heb, ben ik ook wel wat kennis rijker over het waxen. Ja het doet pijn, maar ik merkte na een tijdje op dat het de ene maand meer pijn deed dan de andere maand. En die maanden kwamen in een vast patroon: de ene maand veel pijn, de volgende een stuk minder, die daarna weer veel en ga zo maar door. Ik vertelde deze gedachte aan Ilse en ze wist me te vertellen dat het zou kunnen afhangen van welke eierstok die maand ‘actief’ is. Gek!

Ook was het van in het begin duidelijk dat de linkerkant een stuk pijnlijker is dan de rechterkant. Huh? Dat zou iets te maken hebben met de richting van je bloedstroom en de kant van het hart. Ilse zegt altijd: ‘Wij vrouwen zijn emowezens he, daarom dat de kant van het hart altijd iets pijnlijker is.’

Het fijne is dan weer dan de pijn meteen weg is. Roetsj – aww – voorbij! Dat komt door het feit dat er suikerwax gebruikt wordt, ik heb ook ervaring met synthetische wax en dat deed, écht, een stuk meer en langer pijn.

brazilian wax gent

(bron afbeelding)

Blijft het haar echt langer weg?

Langer dan scheren: ja zeker! Gedurende een week ben ik volledig haarvrij, in de tweede week begint het hier en daar weer door te piepen (dan kan je even aan de slag met een pincet) en in week drie blijf ik er van zodat ik het in week vier opnieuw kan laten waxen. Dat is meteen ook het nadeel: je moet zeker 10-14 dagen het haar laten groeien alvorens je het opnieuw kunt laten waxen.

Wel merk ik dat het haar steeds minder terug komt. Laten we zeggen dat 1/4e van de haargroei ondertussen niet meer terugkomt, hoera! Ik hoop nog steeds dat ik ooit gewoon volledig haarvrij blijf, al weet ik ook wel dat dat een illusie is.

Ondertussen ben ik helemaal verknocht en ga ik maandelijks trouw naar mijn afspraak bij Ilse. Zeker in de zomer is dit ideaal! Op reis hoef je je dan helemaal nergens zorgen over te maken.

Heb je nog vragen over de brazilian wax? Stel ze gerust in de comments!

Gerelateerde Artikelen

all about lanolin

ALL ABOUT LANOLIN

nieuwjaar 2016 light painting

HAPPY NEW YEAR!

14 reacties op “BRAZILIAN WAX: THE FINAL UPDATE”

 1. Ik denk hier ook al een tijdje over na maar ik denk dat ik het niet zou volhouden om trouw iedere maand te gaan. Ik vind 10-14 dagen haarvrij ook niet zo heel veel, zeker niet wetende dat mijn haar echt vrij snel groeit. Ik ga in de aanloop naar de zomer eens langsgaan bij Ilse D en kijken hoe het bevalt, wie weet ben ik in no time verkocht!
  Jana onlangs geplaatst..De populairste blogposts uit 2014My Profile

 2. Ik vind het ook echt leuk dat je hierover schrijft en blijft schrijven! Ik ga, zoals eerder in je vorige artikels bij de comments al vermeld, ook altijd bij Ilse. Ik vind haar echt tof en intussen ben ik het ook al ‘gewoon’. Vroeger scheerde ik tussendoor nog, en ging ik dus niet elke maand langs bij Ilse. Nu wel, en mijn haargroei is ook enorm vermindert! Ongelofelijk, ik heb mijn lesje wel geleerd nu ;-) Suikerwas raad ik ook aan iedereen aan, ben één keer geweest in een instituut met gewone was en mijn huid heeft daar zó slecht op gereageerd dat ik nu wel beter weet.

 3. Het is een verschrikkelijk awkward vraag, maar als je het om de 4 weken laat waxen, hoe lang zijn de haartjes dan precies? Dus vanaf wanneer kan je het opnieuw laten weghalen?

 4. Dit vind ik nou nog eens een goed artikel, met een realistisch verhaal. Ik lees zo vaak dat dames schrijven dat ze vier weken haarvrij zijn na het waxen. Ik niet hoor, na twee weken begint het toch langzaam weer te groeien. En inderdaad, die twee weken wachttijd zijn een enorm nadeel. Dat is de reden dat ik mijn benen in de zomer dus wel scheer en in de winter juist wax (dat doe ik thuis, met zelfgemaakte wax, scheelt enorm in de kosten), maar mijn bikiniwax laat ik het hele jaar door doen.
  Galina onlangs geplaatst..Dr. Hauschka Translucent Make-up reviewMy Profile

  1. Goh eigenlijk 2 weken ja, tijdens de tweede week spriet er soms al eens wat! Ik had het ook liever langer weg gezien, maar 2 weken vind ik beter dan een dag zoals bij scheren :(

 5. Ik vind het dapper dat je al enkele artikels hierover geschreven hebt. Bijna niemand doet dat, maar het is ontzettend fijn om tips en uitleg te krijgen hoe je kan voorbereiden hierop. Iedereen gaat ervan uit dat dat common knowledge is, maar niemand praat of schrijft erover.
  Ik heb het ook 2 keer laten doen, maar met gewone was. Dat doet op bepaalde plaatsen idd veel pijn. Ik was echter wat teleurgesteld van mijn schoonheidsinstituut. Dus voorlopig ga ik niet meer;-)
  Laura onlangs geplaatst..Lifestyle: De leukste DIY’sMy Profile

  1. Dankjewel! Ik vond zelf ook niet zo veel informatie toen ik het eerst wou proberen, maar ik ben erg blij dat ik voor de suikerwas ben gegaan. Jammer dar het voor jou wat minder fijn was! Misschien eens bij een ander schoonheidsinstituut proberen?

Geef een reactie

CommentLuv badge