web analytics

BLOGGING: WHICH LANGUAGE TO CHOOSE?

Hoe kies je in welke taal je blogt? Ik merk dat steeds meer mensen de weg naar mijn blog vinden, en deze wonen niet enkel in België en Nederland. 
Ik kan me best uitdrukken in de Engelse taal, maar het is niet mijn moedertaal en ik weet niet of ik me op deze manier voldoende kan verwoorden.

Of kies ik eerder voor een tussenoplossing: een uitgebreide Nederlandse tekst (zoals het nu is) met een korte Engelstalige samenvatting.

Wat vinden jullie? Zou het je storen moest er telkens een Engelstalig stuk in de blogposts staan?

3 reacties op “BLOGGING: WHICH LANGUAGE TO CHOOSE?”

 1. Helemaal niet storend, je leest er gewoon overheen! Ik probeer ook zoveel mogelijk wat engelse vertaling toe te voegen aan m´n posts, en dan inderdaad een klein stukje engels onder elke post, werkt prima!

 2. Het is een moeilijke keuze, zelf volg ik Engelstalige + Nederlandstalige blogs, ook Nederlandse blogs met deels Engelse teksten, zelf lees ik er gewoon over heen en vind het totaal niet storend. :)

 3. Ik heb heel lang getwijfeld hierover. Ik studeer Engelse Taal en Cultuur, en spreek de taal vloeiend. Bovendien hou ik van de taal terwijl ik eigenlijk een hekel heb aan Nederlands. Daarom is Engels voor mij de meest vanzelfsprekende keuze.

  Toch ben ik voor Nederlands gegaan, waar ik ook duidelijke argumenten voor heb. Het is inderdaad mijn moedertaal en al is mijn Engels nog zo vloeiend, toch denk ik dat ik net wat zekerder ben over mijn Nederlands. Als perfectionist zijnde duld ik geen fouten van mezelf. Ik zou te lang blijven twijfelen bij blogposts in het Engels en zeker omdat ik het studeer, is de druk om het foutloos te doen extra groot. Daarnaast heb ik straks een bachelor en master Engels, waaruit blijkt dat ik de taal beheers op het niveau van een native speaker. De kans echter dat ik een baan krijg waarbij ik die kennis gelijk kan gebruiken, is behoorlijk klein in Nederland. Omdat ik redactrice wil worden en ik dit waarschijnlijk eerst in Nederland zal doen, is het belangrijk dat mijn Nederlands op peil blijft. Als je dagelijks zo intensief bezig bent met Engels, wil je je Nederlands nogal verwaarlozen. Mijn blog is er niet alleen omdat ik het heel leuk vind om te doen, maar ook als een soort van portfolio. Mijn studie is mijn Engelstalige portfolio, mijn blog mijn Nederlandstalige.

  Lang verhaal, maar zo heb ik besloten om Nederlands te schrijven. Soms denk ik bij mezelf, was ik maar voor Engels gegaan! Maar uiteindelijk denk ik dat het heel goed is om met beide talen dagelijks bewust bezig te zijn.

  Wat betreft jouw blog: het zou me niet storen mits het foutloos is. Op het moment dat jij je niet voldoende kan verwoorden in het Engels, zou ik gewoon in het Nederlands blijven bloggen. Ik vind het heel belangrijk dat een blogger dicht bij zichzelf blijft, en dat kun je het best als je je goed uit kunt drukken.

  Hopelijk heb je iets aan mijn megalange comment!

Geef een reactie

CommentLuv badge