web analytics

BEAUTYFOOD: PINEAPPLE

Eén van mijn favoriete fruitjes is ananas, lekker zoet en exotisch! Met zijn stekelige bladeren en harde schil zou je misschien niet verwachten dat deze vrucht ook tal van voordelen heeft voor je huid! Lees maar mee.

beauty food pineapple ananas skin all about

Natuurlijk is ananas heerlijk gezond om te eten, maar ook voor je huid kan het een echte boost zijn. Ananas zit vol met vitamine C en E (antioxidanten) en bromelaïne. Op die manier werkt het vruchtvlees als fruitzuur: de bromelaïne enzymen lossen dode huidcellen op en stimuleren de celvernieuwing. Ook werkt ananas ontstekingsremmend, waardoor puistjes snel kleiner worden en verdwijnen. Zo krijg je een zachte, schone, gladde en verjongde huid!

(bron)

Hoe gebruik je een ananas nu het best? Je snijdt de schil los en eet de vrucht zelf lekker op (of je maakt een heerlijke shake!). Schraap de laatste restjes ananas van de schil en prak dit goed. Dit papje of sapje kan je op je schone huid aanbrengen. Laat het een half uurtje rusten en spoel dan af met water. Je merkt meteen dat je huid een opkikker heeft gekregen: fris en stralend!

Op zoek  naar een product met ananas in verwerkt? Hier zijn enkele tips:

  • Freeman Facial Enzyme Mask Pineapple (+- 4 euro, oa bij Kruidvat)
  • 100% Pure Brightening-lijn (online)
  • Perfect Image Pineapple Pumpkin Enzyme Peel (online)
  • Alba Botanical (via iHerb)
  • Lush Gorgeous Moisturiser (in de winkel en online)

Gerelateerde Artikelen

20120626_9846

ALL ABOUT EPSOM SALT

sesame-oil

ALL ABOUT SESAME OIL

8 reacties op “BEAUTYFOOD: PINEAPPLE”

Geef een reactie

CommentLuv badge