web analytics

AVOIDING PERFUME IN COSMETICS

Je leest het tegenwoordig vaak: ‘Oei er zit parfum in, dat vind ik niet zo goed van merk X’. Maar waarom zou je parfum moeten vermijden in je verzorgingsproducten? Dat zorgt er toch net voor dat ze lekker ruiken?

 

Vooral mensen met een gevoelige huid hebben er last van: irritatie, jeuk, bultjes, … Veel ingrediënten kunnen je huid irriteren. Parfum is daar een van.

 

Parfum in verzorgingsproducten is een mix van een heleboel natuurlijke en chemische ingrediënten die volgens de wet niet appart moeten vermeld worden op de verpakking. Daardoor weet je dus nooit wat er precies in zit. Ftalaten bijvoorbeeld, een familie van chemicaliën die gebruikt worden om de levensduur van een bepaalde geur te verlengen. Wanneer ftalaten geabsorbeerd worden door de huid of ingeademd langs de neus, zouden ze zich kunnen ophopen in het lichaam. Deze stoffen worden in verband gebracht met kanker en onvruchtbaarheid.

Naast bewaarmiddelen, zijn ‘frangrances’ bij de meest irriterende stoffen. Ze kunnen allergiën, irritaties en eczeem veroorzaken.

 

Ben je niet allergisch of gevoelig aan parfum? Dan kan je er voor kiezen om toch verzorgingsproducten te gebruiken met synthetische geurmiddelen in. Heb je last van gevoelige huid, eczeem of andere irritaties (jeuk, huidkleurige bultjes), probeer dan eens om parfum te vermijden.

 

(Bron)

Gerelateerde Artikelen

Tap Water

WHY WOULD YOU BUY WATER?

a-deeper-look-at-vitamins-300x193

VITAMINS IN COSMETICS

4 reacties op “AVOIDING PERFUME IN COSMETICS”

Geef een reactie

CommentLuv badge