web analytics

ALTERNATIEVE KERST DUS ALTERNATIEVE KERSTBOOM

2020 is een raar jaar, ook kerst zal dit jaar heel erg anders zijn. Veel familie krijgen we niet te zien, en dat vind ik best jammer met zo’n mini baby. Aangezien er toch geen bezoek zal zijn, is dit misschien het jaar om het ook eens anders aan te pakken met je kerstboom. Wij hebben al enkele jaren een DIY kerstboom, maar er zijn zo veel leuke ideeën om toch het kappen van een boom uit te sparen! Ik verzamel enkele kerstige bomen in dit artikel.

DIY modern wood christmas tree decoration lights black+decker

Als eerste kan onze eigen kerstboom niet ontbreken. Drie latjes en een hoop kerstlampjes maken voor ons de ideale boom. Omdat hij smal is, past hij in de woonkamer zonder in de weg te staan. Voor mij is de kerstverlichting het belangrijkste bij kerstversiering, dus veel meer decoratie hang ik er niet in. Enkele glazen ballen die ik vulde met gedroogde eucalyptusbladeren, wat sterretjes die ik maakte uit klei en een paar figuurtjes.

Heb je toch graag de geur van het dennengroen in huis, dan kan je zo’n latjesboom ook bekleden met enkele takken. Zo moet de hele boom niet gekapt worden, maar heb je het groen toch in huis. Let op: wanneer een kerstboom droog wordt, is het een ideaal aanmaakhoutje. Geen kaarsen in de buurt van je boom dus!

Heb je nog minder ruimte voor een boom, dan is deze DIY misschien iets voor jou. Deze kleine kerstboompjes passen gewoon op je kast, maar geven toch dat gezellige kerstgevoel. Je kan ze natuurlijk ook in een leuk kleurtje verven en nog wat meer kerstdecoratie toevoegen.

Wie kerstboomversiering het leukste vindt aan het hebben van een boom, kan ook een takkenboom aan de muur hangen. Hoe kleurrijker de kerstballen, hoe vrolijker de boom!

Is zelfs een DIY boom te traditioneel voor jou, dan kan je ook een grote tak boven je tafel ophangen en versieren met lichtjes en decoratie. Past helemaal bij de droogbloementrend van nu!

Geen DIY-vingers? Dan kan je natuurlijk ook kiezen voor een kunstkerstboom. Die gaat jaren mee en heeft de perfecte kerstbomenvorm. Koop je je kunstkerstboom tweedehands, dan ben je al helemaal duurzaam bezig!

Zet jij dit jaar een boom op?

Gerelateerde Artikelen

diy detox je huid boek adina grigore

DIY DETOX JE HUID

diy gift ideas christmas

5 CHRISTMAS DIY GIFT IDEAS

3 reacties op “ALTERNATIEVE KERST DUS ALTERNATIEVE KERSTBOOM”

Geef een reactie

CommentLuv badge