web analytics

ALL ABOUT ALOE VERA

Aloë vera ken je vast wel. Deze plant is alom bekend en veel mensen weten hoe hij er uit ziet en waar deze plant goed voor is. Vandaag besprek ik de eigenschappen van aloë vera wat meer uitgebreid.

all about aloe vera

Aloë vera is een vetplant die voornamelijk afkomstig is uit Zuid-Afrika. De meeste bekende aloëplant is de Aloë Barbadensis. Deze wordt vaak gebruikt in cosmetica en wordt beschouwd als de meest krachtige soort. Wanneer je één van de dikke bladeren van de plant opensnijdt, komen er een geel sap en een doorzichtige gel vrij. Het gele sap heet aloëhars of aloïne en is een laxeermiddel. De gel noemt men aloëgel en heeft een aantal fijne eigenschappen.

Zo zou de gel erg heilzaam zijn voor de huid: verlichtend bij zonnebrand, hydraterend, verzachtend, ontstekingsremmend, … Daarom wordt het dan ook zo vaak gebruikt in producten. De gel kan ook puur op de huid gebruikt worden. Een Aloë Vera plant in huis hebben is dus geen slecht idee. Dan snijdt je gewoon een blad open wanneer je bijvoorbeeld wat te lang in de zon hebt gelegen of last hebt van insectenbeten.

(Foto via)

Wanneer je er zeker van wil zijn dat je een product koopt met pure Aloë Vera, kan je letten op het kwaliteitslabel IASC: International Aloe Council. Deze non-profict organisatie vericht onderzoek en controleerd plantages en fabrikanten van Aloë Vera producten.

De volgende keer dat ik een Aloë Vera plantje tegen kom, neem ik het zeker mee naar huis! Was jij al op de hoogte van de fijne eigenschappen van Aloë Vera?

Gerelateerde Artikelen

628x471

ALL ABOUT SHEA BUTTER

12 reacties op “ALL ABOUT ALOE VERA”

  1. Ik ontdekte Aloë Vera vooral op reis in Curaçao, werkt echt heel fijn tegen een verbrande huid! Niet alleen een handig plantje, maar ’t ziet er ook nog eens mooi uit! Ik zou zo eentje ook wel in huis willen hebben :)
    Elisse onlangs geplaatst..February in reviewMy Profile

  2. Ik wist hier al best wel veel vanaf ja, maar dat komt omdat ik Vera heet en ik het vroeger al geweldig vond als ik een product met Aloë Vera had thuis. Heb toen wel opgezocht wat het allemaal voor eigenschappen had. Gebruik alleen nu niet echt iets met Aloë Vera volgens mij zo uit mijn hoofd!
    Vera onlangs geplaatst..Nagellakchallenge | November 2013My Profile

  3. Aloë Vera is volgens mij een klein wonderplantje. Vroeger had ik een aantal gezichtsproducten waarin Aloë Vera verwerkt was en die bevielen me erg goed. Maar ik heb nog nooit een echt plantje in huis gehad. Misschien dat daar maar eens verandering in moet komen!

Geef een reactie

CommentLuv badge