web analytics

ALL ABOUT WHEAT GERM OIL

Tarwekiemolie is een uitstekende bron van vitamine E en andere stofjes die fijn zijn voor je lichaam. De olie eten is erg gezond, maar hij wordt ook in veel verzorgingsproducten gebruikt. Tarwekiemolie heeft namelijk heel wat voordelen voor je huid en haar.

all about wheat germ oil

(bron foto)

Tarwekiemolie is een gele tot rode, best koudgeperste, sterk naar graan ruikende olie, gemaakt van de kiemen van de tarwekorrels. Je herkent de olie als Tricticum Vulgare op de ingrediëntenlijst. Deze olie is rijk aan olie- en linoleenzuur, vitamine B, ijzer, magnesium, caroteen, lecithine en vitamine E. Olie- en linoleenzuur helpen een goede huidstructuur te behouden en houden het vochtgehalte op peil. Vitamine E is een antioxidant (beschermt huidcellen tegen UV-straling en andere invloeden) en heeft een ontstekingsremmende en verzorgende werking op de huid.

Door al deze stofjes is tarwekiemolie de perfecte olie voor de drogere of ouder wordende huid. Tarwekiemolie heeft positieve effecten op littekens en op de doorbloeding van je huid.

Tarwekiemolie is een olie die gemakkelijk wordt opgenomen door de huid en geen plakkerig gevoel achterlaat. Daarom vind ik deze olie erg fijn om te gebruiken in zelfgemaakte body butter. De olie is wel vrij ‘zwaar’ en daarom minder geschikt voor de vette gezichtshuid.

Een fles tarwekiemolie is ook helemaal niet duur en vind je in elke supermarkt. Om echt te genieten van de vele voordelen, ga je best op zoek naar koudgeperste olie.

Gerelateerde Artikelen

raw honey skin honing huid

ALL ABOUT RAW HONEY

fluoride tandpasta

ALL ABOUT FLUORIDE

2 reacties op “ALL ABOUT WHEAT GERM OIL”

Geef een reactie

CommentLuv badge