web analytics

ALL ABOUT VITAMIN E OIL

Vitamine E is een antioxidant die je kan innemen in capsulevorm, maar die ook in bepaalde voeding voorkomt. Daarnaast is het een veel gebruikt ingrediënt in natuurlijke cosmetica. Je vind het vaak ergens onderaan de ingrediëntenlijst terug als Tocopherol (acetate). Maar wat doet dit ingrediënt voor je huid?

/

all about vitamin E oil

/

/

Vitamine E olie vind je terug op de ingrediëntenlijst als Tocopherol (acetate). Het is een vet oplosbare vitamine die natuurlijk voorkomt in plantaardige olie, zoals tarwekiemolie, maïsolie en zonnebloemolie. Vitamine E komt ook voor in andere plantaardige producten zoals granen, noten, zaden, spinazie, kiwi’s, … . Vitamine E heeft zowel in voeding als in cosmetica een anti-oxidatieve werking. Dat wil zeggen dat het de vorming van vrije radicalen tegen gaat en zo de cellen beschermd.

In cosmetica wil dat zeggen dat Vitamine E huidveroudering kan tegengaan. Ook beschermd het de huid tegen invloeden van buitenaf (zoals vervuiling en uv-stralen). Maar vitamine E wordt in cosmetica voornamelijk gebruikt om het product op een natuurlijke manier te kunnen bewaren. Vitamine E beschermd het product namelijk tegen bederven.

/

/

Zelf gebruik ik vitamine E olie in crèmes (zoals de whipped boddy butter) en lippenbalsem. Wanneer ik ooit aan de slag ga met het maken van dagcrème, zou ik zeker vitamine E toevoegen!

Je vindt vitamine E olie in gespecialiseerde natuurcosmetica zaken maar ook bij Kruidvat en Essenza (De Tuinen). Bij de laatste zoek je naar capsules. Wanneer je die open prikt, kan je de olie gebruiken voor cosmetische doeleinden. Vitamine E olie is een dikke, plakkerige olie. Je gebruikt hem dus best ’s avonds indien je met de pure olie aan de slag wil.

Bron foto 1 en 2.

Gerelateerde Artikelen

9 reacties op “ALL ABOUT VITAMIN E OIL”

Geef een reactie

CommentLuv badge