web analytics

ALL ABOUT SESAME OIL

Ik schrijf graag over ingrediënten en ontdek zo zelf nieuwe dingen. Vandaag geef ik jullie wat meer uitleg over sesamolie, ook wel the Queen of Oils genoemd! Benieuwd? Lees dan snel verder!

sesame-oil

(bron foto)

Sesamolie komt uit sesamzaden en de sesamplant groeit vooral in Azië en Afrika. De zaden worden geperst waardoor de olie vrij komt. Sesamolie wordt al eeuwenlang gebruikt in zowel voeding als in huidverzorging. Misschien heb je al wel eens van de Indische Ayurveda gehoord, waarin ook sesamolie gebruikt wordt.

all about sesame oil

De olie heeft een gele tot bruine kleur en ruikt erg nootachtig. Deze olie heeft het hoogste gehalte aan Vitamine E en heeft dus de eigenschappen van een antioxidant. Daardoor heeft de olie ook een lichte zonbeschermende factor. Zoals elke olie, is ook deze olie erg voedend voor de huid en helpt het tegen droge plekjes, littekens en irritatie, aangezien de olie antibacteriële eigenschappen heeft.

Klinkt erg positief, toch? Enige nadeel aan sesamolie is de geur. De sterke nootgeur kan je er van tegenhouden om de pure olie te gebruiken als bodylotion of als serum. Nochtans heeft deze olie veel fijne eigenschappen! Om daar toch te van kunnen genieten, kan je sesamolie mengen met een andere (geurloze) olie zoals druivenpitolie of jojobaolie. Je zou de olie ook onder de douche kunnen gebruiken, waardoor de geur minder sterk is.

Wist jij al dat je sesamolie prima in je dagelijkse verzorging kon gebruiken?

Gerelateerde Artikelen

All about arrowroot pijlwortelpoeder

ALL ABOUT ARROWROOT

Één reactie op “ALL ABOUT SESAME OIL”

Geef een reactie

CommentLuv badge