web analytics

ALL ABOUT SALICYLIC ACID

Salicylzuur, je hoort er steeds meer over. Maar wat is het nu precies en wat doet het voor je huid?
 
Salicylzuur is een carbonzuur, dat wil zeggen dat het een zuur is dat slecht oplosbaar is in water maar goed oplosbaar in vet. Het komt voor in de bast van wilgen, bepaalde fruitsoorten en sommige cactussen. Salicylzuur is een antioxidant, en zou dus helpen om huidveroudering tegen te gaan. Het zou ook helpen om acné te bestrijden.


Dit zuur werd vroeger gebruikt als pijnstiller en bij de behandeling van wratten. Het maakt de hoornlaag van de huid week, verwijderd dode huidcellen en kan zo diep doordringen. Daarom wordt het in bepaalde producten gebruikt om andere werkzame stoffen, dieper te laten doordringen in de huid. 
 
Omdat het de huid week maakt, openen poriën zich waardoor ze ‘ontstopt’ raken. Salicylzuur dood namelijk de bacteriën die in je puistje zitten en zorgt ervoor dat de porie niet opnieuw verstopt raakt. Ook verwijderd het dode huidcellen, het is dus een chemisch exfoliërend product.
 
 
Wanneer je salicylzuur ’s morgens gebruikt, moet je zeker een goede UV-bescherming gebruiken. Salicylzuur maakt je huid namelijk gevoeliger voor UV-stralen!

Gerelateerde Artikelen

bewerken-talk-3446jpg

ALL ABOUT TALC

fluoride tandpasta

ALL ABOUT FLUORIDE

7 reacties op “ALL ABOUT SALICYLIC ACID”

  1. Ik heb toevallig een kwartier geleden salicylzuur besteld voor de eerste keer, ben erg benieuwd. ik ga het 's avonds gebruiken, hoef ik dan mijn huid niet extra te beschermen tegen uv-stralen overdag?

  2. Ik heb toevallig een kwartier gelezen salicylzuur besteld voor de eerste keer, ben erg benieuwd. ik ga het 's avonds gebruiken, hoef ik dan mijn huid niet extra te beschermen tegen uv-stralen overdag?

Geef een reactie

CommentLuv badge