web analytics

ALL ABOUT ROSA DAMASCENA

Ik hou niet van rozen. Niet per se van de bloemen maar vooral niet van de synthetische geur die in veel productlijnen gebruikt wordt. De bloem zelf vind ik nochtans heerlijk ruiken! Rozen worden ook vaak gebruikt vanwege de huidverbeterende ingrediënten. Ik vertel er vandaag wat meer over.

All about rosa damascena

(bron foto)

Al eeuwenlang is de damascus roos teken van schoonheid en liefde (de roos was de bloem van de Griekse godin Aphrodite). Men probeerde de geur te vangen door er rozenwater van te maken, een product dat ook nu nog vaak verkocht wordt. De geur wordt dan samen met de essentiële olie van de plant gevangen in het distillatieproces met waterdamp. Voor een kilo rozenolie is dan wel zo’n 3000 tot 5000 kilogram rozenblaadjes nodig!

all about rosa damascena

(bron foto)

In verzorgingsproducten wordt de essentiële olie van Rosa Damasca gebruikt vanwege zijn verzorgende, verzachtende en anti-bacteriële eigenschappen. Vooral de gevoelige en oudere huid hebben baat bij dit ingrediënt. Maar ook op de emotionele staat heeft de rozengeur een invloed! Hij brengt in balans, geeft energie en troost en is zelfs een afrodisiacum. Het is een dure olie en producten die het echte pure ingrediënt gebruiken zijn dan ook vaak hoger geprijsd.

Rozenwater is eigenlijk de perfecte toner voor alle huidtypen. Dit water is geweldig voor de gevoelige huid en vermindert rode plekken en irritatie. Let wel goed op de ingrediënten, want vaak zit er bij het rozenwater in de winkel ook nog alcohol en bewaarmiddelen. Puur is altijd beter!

Heb jij producten met rozen in staan?

Gerelateerde Artikelen

20120626_9846

ALL ABOUT EPSOM SALT

4 reacties op “ALL ABOUT ROSA DAMASCENA”

  1. Ik ben smeer om de twee dagen essentiële olie van rozen samen met argan olie op mijn gezicht. Hiermee ga ik dan gaan slapen. De volgende ochtend voelt mijn gezicht lekker zacht aan! Zeker een aanrader als je volledig dierproefvrij wilt zijn :)

Geef een reactie

CommentLuv badge