web analytics

ALL ABOUT OXYBENZONE

Het is lente en dat wil zeggen dat we zo veel mogelijk van de zon proberen te genieten. Natuurlijk weet je al dat het belangrijk is om je huid goed te beschermen tegen de zon, maar veel zonnebrandcrèmes bevatten twijfelachtige ingrediënten. Vandaag neem ik er eentje van onder de loep: oxybenzone.

All about oxybenzone

Oxybenzone of benzophenone-3 is een van de meest gebruikte UV-filters en beschermd zowel tegen UV-B als (in mindere mate) tegen UV-A. Je weet het of je weet het niet, maar UV-B straling is de schadelijkste straling. Eigenlijk is filter de verkeerde naam, oxybenzone is een UV-absorbeerder (hij zet de stralen om) en is niet sterk genoeg om als enige voldoende bescherming te bieden. Daarom word oxybenzone altijd in combinatie met een andere filter gebruikt.

all about sunscreen

Het grote nadeel aan oxybenzone is dat het gemakkelijk wordt opgenomen door het lichaam. Deze stof is al teruggevonden in urine en zelfs in moedermelk! In Europa is de maximale toegestane hoeveelheid 6%, maar je smeert je natuurlijk meermaals per dag in. Naar schatting 10% van de stof wordt opgenomen door het lichaam, erg veel dus! Oxybenzone heeft ook een (minimale) invloed op de hormonale activiteit. Als laatste is het ook een gekend allergeen dat kan zorgen voor huidirritatie.

all about oxybenzone

Hoewel deze informatie helemaal niet in het voordeel spreekt van oxybenzone, is het nog altijd beter om je huid te beschermen met deze stof dan om onbeschermd te zonnen. Liever een slechte zonnebrandcrème dan geen crème!

(bron)

Gerelateerde Artikelen

Monkee genes review fair fashion jeans

ALL ABOUT JEANS

argan-stone-cnv00012

ALL ABOUT ARGAN OIL

2 reacties op “ALL ABOUT OXYBENZONE”

Geef een reactie

CommentLuv badge