web analytics

ALL ABOUT OATMEAL

Tegenwoordig lees je super veel over havermout en waarom dat ingrediënt zo goed is voor je huid. Ik besloot om zelf op onderzoek uit te gaan naar de eigenschappen van dit populaire ingrediënt!

all about oatmeal

(bron)

Haver is een graansoort die al sinds 7000 voor Christus geteeld wordt. Havermout wordt bereid uit haver door de haverkorrels te wassen, te pellen en ze te verhitten. Na deze behandeling worden ze eventueel in stukken geknipt en vervolgens met stoom verhit om ze daarna plat te walsen. Havermout wordt vaak een superfood genoemd omdat het vol zit met B-vitamines, verschillende aminozuren, magnesium en vezels.

Naast in voeding worden havervlokken al eeuwen lang gebruikt in huidverzorging. Havermout zou een branderig gevoel verlichten, jeuk en roodheid verminderen en helpen tegen allerlei kwaaltjes zoals eczeem en psoriasis. Dat komt omdat havermout de fytonutriënten avenanthramiden bevat, welke jeuk verminderende eigenschappen heeft. Ook heeft havermout vochtvasthoudende eigenschappen waardoor het hydraterend werkt. Havermout bevat daarnaast nog stofjes die reinigend en kalmerend werken en antioxidanten die huidveroudering tegen gaan.

all about oats

(bron)

Mijn onderzoekje liegt er niet om: havermout is een prima ingrediënt voor huidverzorging! Gebruik het niet als harde scrub, maar maal het fijn en meng het met honing als maskertje of vul een panty met een grote schep havermout en laat weken in bad.

Smeer jij wel eens havermout op je huid of eet je het toch liever op?

(bronbron)

Gerelateerde Artikelen

all about lanolin

ALL ABOUT LANOLIN

All about oxybenzone

ALL ABOUT OXYBENZONE

6 reacties op “ALL ABOUT OATMEAL”

  1. ik gebruik echt weinig oatmeal voor cosmetische doeleinden,
    maar als maaltijd vind ik die super en haast onmisbaar (lees: lichte havermout verslaving).
    dus dit artikel motiveert me wel om zelfgemaakte huidverzorging uit te proberen met dit super ingrediënt.
    Stéphanie B. onlangs geplaatst..for your birthdayMy Profile

Geef een reactie

CommentLuv badge