web analytics

ALL ABOUT MACADAMIA OIL

Dat verschillende oliën een verschillende werking hebben, is duidelijk. Macadamia olie is een olie die uitermate goed geschikt is voor de droge en ouder wordende huid. Maar ook andere huidtypen kunnen baat hebben bij deze olie, aangezien ze het natuurlijke huidsebum dicht benadert.

/

//

Macadamia olie (Macadamia Ternifolia) is een niet drogende olie, gecultiveerd uit de persing van macadamia noten. Deze noten (die ook lekker zijn om op te eten) groeien aan bomen die best aarden in een warm klimaat. Je vindt deze bomen dan ook in Australië, Nieuw Zeeland, Zuid-Afrika en Hawaii. De olie ruikt naar hazelnootolie, een geur die veel mensen wel kunnen appreciëren.

/

/

Macadamia olie heeft de eigenschap dat ze etherische oliën snel door de huid laat opnemen. De olie is bevat een gelijkaardige hoeveelheid palmitoleïnezuur waardoor het lijkt op het natuurlijk huidsebum. Allergische reacties en irritaties komen niet snel voor bij deze olie, wat hem erg geschikt maakt voor gevoelige huidjes. Ook bevat de olie ontstekingsremmende stoffen die de huid helpen herstellen. Op die manier help deze olie goed tegen een droge huid.

/

Macadamia olie bevat een natuurlijke zonbeschermingsfactor van ongeveer 4. Deze olie wordt vaak gebruikt in zonbeschermingsproducten, haarverzorging en crèmes/lotions.

/

Heb jij een product met macadamia olie in?

/

Gerelateerde Artikelen

20120313_8315

PEG, C’EST QUOI CA?

17 reacties op “ALL ABOUT MACADAMIA OIL”

  1. Super om te weten dat dat je niet snel een allergische reactie krijgt en dat er ontstekingsremmende stoffen inzitten. Ik zal eens zo’n huidolie aankopen in de biowinkel voor mijn huid.

    De enige producten die ik heb zijn de shampoo, haarolie en deep hair repair mask van het merk Macadamia.

    De shampoo heb ik nog niet uitgetest, maar van het haarmasker en de haarolie ben ik zeer tevreden. Ik heb ze aangekocht omdat dit merk zeer populair is in de VS.

Geef een reactie

CommentLuv badge