web analytics

ALL ABOUT JOJOBA OIL

Jojoba olie is een luxueuze, vloeibare was. De Jojoba struik, Simondsia california, groeit in het wild in de woestijnen van Noord-Mexico en Zuid-Arizona. Uit de zaden die aan deze struik groeien, wordt de olie geperst. Eén zaadje bestaat voor 50 procent uit olie.

/

/

Jojoba olie heeft ontstekingsremmende eigenschappen. Door het hoge gehalte aan vitamine E zal hij niet snel ranzig worden. Ook bevat jojoba olie veel anti-oxidanten waardoor deze olie kan helpen om littekens en rimpels te verminderen. Daarnaast voelt de olie niet vet aan op de huid omdat jojoba olie een gelijkaardige structuur heeft als het sebum dat de huid produceert. Daarom is het een goede olie om als vochtinbrenger te gebruiken. Jojoba olie heeft een natuurlijke zonbeschermingsfactor 4.

/

Vroeger gebruikte men walvis vet in verzorgingsproducten, dit vet is nu veelal vervanger voor jojoba olie omdat deze olie beter eigenschappen bezit.

/

/

Zelf gebruik ik jojoba olie graag in lippenbalsem vanwege de glans die het je lippen geeft. Ook in shampoo bars is deze olie goed geschikt.

/

Gerelateerde Artikelen

all about triclosan

ALL ABOUT TRICLOSAN

5 reacties op “ALL ABOUT JOJOBA OIL”

Geef een reactie

CommentLuv badge