web analytics

ALL ABOUT HYALURONIC ACID

Ik lees tegenwoordig veel over hydraluron en hoe geweldig het niet is voor je huid. Daar werd ik erg benieuwd van, dus ging ik op onderzoek uit. Wat is hydraluron? En wat doet het voor je huid? Zelf heb ik het product in kwestie nog niet kunnen testen, maar hier is een wetenschappelijke uitleg over het hoofdingrediënt van dit serum: hyaluronzuur.

/ / /

Hydraluron wordt gebruikt als een serum alvorens je je dagcrème aanbrengt. Het product zou er voor zorgen dat je huid de crème beter opneemt en dus intensiever gevoed wordt. Hydraluron trekt namelijk vocht in de huid. Doordat je huid minder droog is, zouden roodheden en irritaties sneller verdwijnen en zou je huid elastischer en dus jonger lijken. Hyaluronan vult je huid als het ware op (het zorgt voor meer volume) waardoor rimpels van binnen uit worden ‘uitgedeukt’.

 /

(bron foto)

/

Het hoofdbestanddeel in Hydraluron is Hyaluronzuur of Hyaluronan, een ingrediënt dat tot diep in het huidweefsel kan doordringen. Hyaluronan kan grote hoeveelheden water aan zich binden (tot 6 liter per gram) en wordt ook gebruikt in oogdruppels, neusspray of om bijvoorbeeld je lippen op te spuiten. Het product wordt volledig door het lichaam afgebroken, waardoor het effect slechts tijdelijk is. Hyaluronan komt ook natuurlijk in het menselijke lichaam voor: in de gewrichten en in de oogbol (het vocht in je oog).

/

Zelf proberen? Hydraluronzuur is echt iets voor jou als je last hebt van een vochtarme huid of rimpels. Ook een geïrriteerde of gevoelige huid kan er baat bij hebben.

Etat Pur verkoopt een product dat Hyaluronic Acid heet, maar ook bij Boots uit de UK kan je terecht voor een tube Hydraluron.

Ik ben erg benieuwd: heb jij ervaring met hyaluronzuur? Werkte het voor jou?

/

Gerelateerde Artikelen

All about oxybenzone

ALL ABOUT OXYBENZONE

coconut oil hair mask

JE HEBT KOKOSOLIE EN KOKOSOLIE

11 reacties op “ALL ABOUT HYALURONIC ACID”

  1. Zit ook vaak in lipgloss, zodat je lippen voller lijken. En als je te veel op smeert dan kan je er een beetje opgeblazen uit zien. Zo’n “dag nadat je te veel zout hebt gegeten”-look. Daar moet ik dan wel weer voor oppassen.

Geef een reactie

CommentLuv badge