web analytics

ALL ABOUT HENNA

Henna (Lawsonia Inermis) is een natuurlijke kleurstof die wordt gewonnen uit de bladeren van de hennastruik. Deze struiken komen voornamelijk voor in Noord-Afrika, het Nabije Oosten en India. De kleurstof wordt gebruikt om haar, huid, vingernagels, leer, zijde en wol te kleuren. Zwarte henna of kleurloze henna komen niet van de hennastruik en zijn op die manier geen ‘echte henna’.De kleurende eigenschappen van henna zijn te wijten aan Lawsone, een bordeaux organische verbinding die met eiwitten in de huid kan binden. Lawsone zit voornamelijk in de bladeren en bladstelen van de hennastruik. De gedroogde en vermalen bladeren worden gemengd met een lichte zure oplossing zoals citroenzuur of thee. 
Henna zonder toevoegingen zal een rode of bruine kleur achter laten. Toch zijn er ook kleurloze en zwarte henna soorten op de markt. Deze zijn niet altijd natuurlijk en bevatten ingrediënten die irriterend kunnen zijn. Kleurloze henna (senna) komt van een andere plant en geeft dus geen kleur af, maar is wel natuurlijk. Zwart kleurende henna kan van indigo komen of van synthetische kleurmiddelen. Deze henna kan para-fenyleendiamine (PDD) bevatten, die de huid snel kleurt. Maar PDD kan sterk irriterend werken, allergische reacties opwekken en littekens veroorzaken. Deze ‘zwarte henna’ wordt zelfs in verband gebracht met leukemie. 

Google maar eens op ‘black henna’ en je vindt nog veel meer van dit soort plaatjes, en erger!
Natuurlijke henna moet zo lang mogelijk op de huid of het haar blijven om een mooie kleur achter te laten (minimum 4 uur), terwijl ‘zwarte henna’ al na een half uur goed kan kleuren. Zo kan je ‘zwarte henna’ dus herkennen en vermijden.

(Bron en bron)

Gerelateerde Artikelen

Arnica all about wat is arnica valkruid

ALL ABOUT ARNICA

nablus-soap-touqan-factory_2

ALL ABOUT OLIVE SOAP

all about wheat germ oil

ALL ABOUT WHEAT GERM OIL

4 reacties op “ALL ABOUT HENNA”

  1. Toevallig, ik zat gisteren met henna in m'n haar toen ik dit las. Heb vanmorgen nog een klein beetje erin gedaan en een uurtje laten zitten en het heeft nu een mooie donkerrode gloed. Het ruikt alleen niet zo lekker en je moet ook echt je gezicht, hals, oren, nek en armen insmeren met een olie of iets vettigs (ik gebruik kokosolie), anders krijg je het er niet meer vanaf.

    M'n haar is nu veel gezonder, ik verf het sinds vorig jaar en iedereen denkt dat het m'n natuurlijke haarkleur is! Als je het nog wat roder wil, kun je ook nog folie om je haar heen wikkelen, ik laat het altijd zo'n vijf uur in m'n haar.

Geef een reactie

CommentLuv badge