web analytics

ALL ABOUT GRAPESEED OIL

De druivenplant (Vitis Vinifera) is een van de oudste, door de mens gecultiveerde planten. Uit de pitten van druiven kan olie geperst worden, deze pitten zijn vaak een bijproduct van de wijnproductie. De olie die er uit voorkomt is van nature hoog aan vitamine E (een antioxidant), mineralen en onverzadigde vetzuren. Ook bevat de olie de stof pycnogenol, deze stof helpt de huid zich beschermen tegen vrije radicalen, die huidveroudering veroorzaken. Daarom is druivenpitolie waardevol als anti-verouderingsproduct.

 

Druivenpitolie is een droge lichte olie. Dat wil zeggen dat ze droog aanvoelt en gemakkelijk intrekt in je huid, zonder een vet laagje achter te laten. Deze olie is erg geschikt voor de vette huid, maar kan ook helpen bij een droge huid. De olie bevorderd namelijk de bloedsomloop en de aanmaak van collageen. 
 
Omdat de olie de bloeddoorstroming bevorderd, kan ze bij gevoelige huidtypes en lichte irritatie veroorzaken. Deze trekt wel snel weer weg.

 

Ook in commerciële producten wordt vaak druivenpitolie gebruikt, je kan het op een ingrediëntenlijst herkennen aan zijn INCI naam: Vitis Vinifera Seed Oil.
In zijn pure vorm kan je druivenpitolie gebruiken als bodylotion, gezichtslotion of als vervanging voor olijfolie bij de Oil Cleansing Method. 
Druivenpitolie vind je in de supermarkt voor een goede prijs. Ik betaalde zo’n 3,5 euro voor 1 liter.

Gerelateerde Artikelen

bruisbal werking bath bomb

ALL ABOUT BATH BOMBS

Één reactie op “ALL ABOUT GRAPESEED OIL”

Geef een reactie

CommentLuv badge