web analytics

ALL ABOUT GLYCERIN

HELP: om zolea.be te kunnen blijven verbeteren heb ik jouw hulp nodig! Heb je 5 minuutjes tijd? Dan zou het me erg helpen moest je deze enquête willen invullen. Je krijgt er erg veel liefde voor terug!

/

Glycerine is een van de meest voorkomende ingrediënten in cosmetica. Maar wat is glycerine, wat doet het voor je huid en van wat is het gemaakt?

/

glycerine

/

/

In het woordenboek:

Glycerine: Een kleurloze, zware, zoete vloeistof die is afgeleid van natuurlijke vetten en oliën. Het kan worden gebruikt als weekmaker in bepaalde (oplos)middelen.

/

Glycerine (glycerol) is een drievoudige alcohol die er uitziet als een dikke, kleurloze vloeistof. De stof komt van nature voor in het menselijk lichaam en wordt gewonnen uit dierlijk of plantaardig vet. De oorsprong (dierlijk of plantaardig) wordt niet aangegeven in de INCI-benaming. Wanneer je dus op een verpakking kijkt, weet je niet of de glycerine plantaardig dan wel dierlijk is. Wanneer je zeep maakt, ontstaat glycerine in het verzepingsproces.

/

/

Glycerine is een natuurlijke vochtinbrenger: de stof houdt water vast in de huid en trekt water aan. Daarom wordt het gewoonlijk als vochtinbrenger omschreven. Omdat deze stof zo veilig is, wordt ze enorm vaak gebruikt in gezichtsverzorging, huidverzorging en haarverzorging.

Glycerine werkt niet uitdrogend of irriterend. Het kan zelfs in pure vorm op de huid gebruikt worden, hoewel men beweerd dat de glycerine dan het water uit de huid zo trekken. In formulaties blijkt dat echter niet het geval.

/

 

Gerelateerde Artikelen

8 reacties op “ALL ABOUT GLYCERIN”

Geef een reactie

CommentLuv badge