web analytics

ALL ABOUT EPSOM SALT

Epsom zout of magnesiumsulfaat is een magnesiumzout uit zwavelzuur en is dus een mineraal. Het staat bekend om zijn sterk laxerende werking, en is dus niet bedoeld voor orale inname in grote dosissen. Toch wordt het gebruikt in de voedingsindustrie ter versteviging van bijvoorbeeld groenten in blik. Je kan het herkennen aan zijn E-nummer: E518.
 

 

Wel heeft dit zout heel goede eigenschappen voor je lichaam. Epsom zout wordt namelijk gemakkelijk door de huid opgenomen wanneer het opgelost wordt in water.
Het zout werkt ontgiftend en zou stress verlichten. Dit komt omdat het een ontspannende werking op de spieren heeft. Daardoor helpt het ook tegen spierpijn. 
 
Ook de huid heeft er voordeel bij, zo heeft epsom zout een verzachtende werking. Ook ontsmet het je huid en verwijdert het dode huidcellen. Op die manier kan het helpen om onzuiverheden te bestrijden. 
 
Als je alles goed gelezen hebt, merk je dat epsom zout voor elk huidtype goed doet: het werkt tegen onzuiverheden, verzacht een droge huid en verwijdert dode huidcellen!
 
Hoe kan je espom zout nu gebruiken?
 
Een schep epsom zout in het badwater helpt tegen stress en spierpijn en is goed voor je huid. Daarnaast kan je een lepel epsom zout mengen met olijfolie en zo als scrub gebruiken.
Ook voor je gezicht is epsom zout helend: los wat epsom zout op in water en breng bijvoorbeeld aan op je mee-eters. 
Na een dagje shoppen kunnen je voeten erg pijn doen. Een voetbad met epsom zout kan helpen om de pijn te verlichten.

Gerelateerde Artikelen

Beeswax

EVERYTHING ABOUT BEESWAX

bewerken-talk-3446jpg

ALL ABOUT TALC

20120428_8781

MONOÏ DE TAHITI

3 reacties op “ALL ABOUT EPSOM SALT”

    1. Onder mijn header vind je het tabblad ‘verkooppunten ingrediënten’ daar staat vanalles op :) Epsom zout heb ik hier enkel nog maar in Spinnrad gevonden! Maar naar het schijnt kan je het ook bij de apotheek vinden (magnesiumsulfaat) :)

Geef een reactie

CommentLuv badge