web analytics

ALL ABOUT CUPUACU BUTTER

Heb je al eens eerder gehoord van cupuaçu boter? Ik hoorde het ingrediënt laatst vallen tijdens een perspresentatie en was meteen geïnteresseerd. Deze familie van de cacaoboom produceert noten die onder meer gebruikt worden in chocolade én in verzorgingsproducten. Tijd om cupuaçu onder de loep te nemen.

all about Cupuaçu butter

(bron foto)

De cupuaçu (Theobroma grandiflorum) is een plant uit de Theobroma familie, net als cacao (Theobroma cacao). Deze bomen groeien in het Amazonewoud in onder andere Brazilië en Peru. De vruchten zijn tot 1,5 kg zwaar en bevat tot 25 zaden omgeven door pulp. De schil is hard, houtig, tot 1 cm dik en bedekt met pluizig, roodbruin vilt.

De zaden bevatten theacrine (een veilige variant van cafeïne) en de pulp is rijk aan vitamine C. Van deze pulp kan sap en gelei worden gemaakt. Ook wordt het vaak verwerkt in gebak, zoetwaren en likeur. De zaden worden vaak gebruikt bij het maken van witte chocolade.

(bron foto)

Cupuaçu is zeer rijk aan antioxidanten (wel 9!) en goede bio-active stoffen als polyfenolen (ontstekingsremmend en anticarcinogeen). Smeren met dit ingrediënt voorkomt uitdroging van de huid, gaat het ontstaan van rimpels en veroudering van huidcellen tegen en maakt de huid weer zacht en elastisch.

all about cupuace butter

(bron foto)

Klinkt heerlijk, toch? Uiteraard is het belang van ethisch geproduceerde cupuaçu noodzakelijk om zo het woud en de verschillende mensen die er leven te beschermen. Ik kijk alvast uit naar meer producten met deze verzorgende boter!

Gerelateerde Artikelen

beauty food pineapple ananas skin all about

BEAUTYFOOD: PINEAPPLE

Één reactie op “ALL ABOUT CUPUACU BUTTER”

Geef een reactie

CommentLuv badge