web analytics

ALL ABOUT COSMETIC CLAYS

Klei en verzorgingsproducten, het blijkt een veelvoorkomende combinatie. Maar wat doet klei voor je huid en wat zijn de eigenschappen van de verschillende soorten klei?

Lees verder om meer te weten te komen over de eigenschappen van verschillende kleisoorten.

Hoe werkt klei?
Klei heeft een reinigende werking doordat het vuil en giftige stoffen naar buiten trekt. De klei wordt hard op je huid en trekt zo het vuil naar buiten. Daarom kan je klei best gebruiken als  maskertje, waar je het volledig laat opdrogen alvorens je het afwast. Alle klei soorten hebben de eigenschap om poriën optisch te verkleinen en de huid te reinigen zonder haar te ontdoen van natuurlijke oliën. Kies een kleisoort die past bij je huidtype, kijk hier onder eens voor de verschillende soorten klei en waar ze al dan niet goed voor zijn.
 • Witte & roze klei – Kaolin:

De mildste klei. Deze klei is uitermate geschikt voor de gevoelige huid. Ze reinigt de huid op een milde manier, zonder de natuurlijke oliën van de huid te strippen. Daarom is deze klei ook erg geschikt voor een droge huid. Wanneer je leest over roze klei, dan bedoeld men kaolin klei met andere mineralen zoals ijzeroxides die de klei een roze kleur geven. Deze klei is ook erg geschikt voor de gevoelige of droge huid.

 • Groene klei – French green clay:

Erg geschikt voor de onzuivere huid. Deze klei zou de regeneratie van huidcellen bevorderen en anti-bacteriële eigenschappen bezitten. Groene klei bevat magnesium, calcium, zilver, mangaan, fosfor, zink, kobalt, zwavel, chloor, kalium, ijzer en natrium.

 • Gele klei:

Geschikt voor de normale tot vette huid. Aangezien gele klei van nature zwavel bevat, is gele klei ook goed bij psoriasis en eczeem. Deze klei werkt net zoals groene klei erg goed bij een vette huid die last heeft van acné, maar gele klei is iets zachter voor de huid. Gele klei zou ook helpen om de huidteint te verbeteren en de huid soepel en jong te houden.

 • Rhassoul klei – Marokkaanse klei:

Deze klei komt uit het Atlas gebergte en bevat een hoog gehalte magnesium, ijzer, calcium, kalium en natrium. Deze klei irriteert de huid niet en is dus geschikt voor alle huidtypen. Rhassoul klei zou helpen bij de genezing van wondjes en de doorbloeding van de huid verbeteren.

Er zijn nog meer kleisoorten, maar dit zijn de bekendste en vaakst gebruikte. Wanneer je graag je huid wil verwennen met een kleimasker, kan je als volgt te werk gaan:

– Gevoelige huid: meng de klei die je gekozen hebt met yoghurt of melk. Die zijn zacht voor je huid.

– Vette huid: meng de klei met citroensap of honing of een mengsel van beiden.

– Normale huid: meng de klei met water of een bloesemwater (zoals rozenwater)

Gebruik jij soms klei als masker? Of heb je een verzorgingsproduct waar klei in zit?

Gerelateerde Artikelen

All about oxybenzone

ALL ABOUT OXYBENZONE

Arnica all about wat is arnica valkruid

ALL ABOUT ARNICA

Monkee genes review fair fashion jeans

ALL ABOUT JEANS

13 reacties op “ALL ABOUT COSMETIC CLAYS”

 1. Hallo! Ik hoop dat je dit nog leest, maar ik vroeg me af waar je dit allemaal kan kopen! Rhassoul weet ik ondertussen, maar de rest? Het liefst in de buurt van Antwerpen!

  1. Hoi Eva! Geen idee waar je de kleien kan vinden in Antwerpen. Heb je al eens in een Biowinkel gezocht? Daar hebben ze vaak groene klei :) Bij Essenza hebben ze zowel witte als groene klei! Succes

 2. Ik wist niet dat er zo veel kleien waren! Zelf heb ik een doosje groene klei (poeder) gekocht, maar het doet echt helemaal niks voor mijn huid. Echt jammer, de dames van livelifegorgeous waren er heel enthousiast over dus ik dacht dat het bij mij ook wel iets zou doen!
  Marieke onlangs geplaatst..Doing what I do bestMy Profile

 3. Leuk artikel! Maar heb wel een kleine opmerking over de Rhassoul klei. Deze klei komt uit vulkanisch as of uit de dode zee. Naast de genoemde effecten heeft het ook reinigend effect en vochtopnemend effect. Het is daarom erg belangrijk om goed water te te drinken als je dit toepast!

  Dit weet ik toevallig, omdat ik schoonheidsspecialiste ben en Rhassoul-Behandelingen geef:)

Geef een reactie

CommentLuv badge