web analytics

ALL ABOUT CITRIC ACID

In veel verzorgingsproducten zit citroenzuur. Dat klinkt wat raar, want een zuur wil je toch niet op je gezicht hebben? Citroenzuur wordt gebruikt als pH-regelaar en ik leg je er vandaag iets meer over uit!

all about citric acid

Citroenzuur komt van nature voor in citrusvruchten (de naam zegt het zelf al) en wordt ook verwerkt in onze voeding. In verzorgingsproducten wordt het gebruikt als zuurteregelaar zodat de pH-waarde beter past bij de pH van je huid, als bewaarmiddel en vanwege zijn antioxidantieve eigenschappen. Citroenzuur is één van de Alpha Hydroxy zuren (AHA’ s), een exfoliërende stof die in water oplosbaar is (<> BHA’s die in vet oplosbaar zijn). AHA’s zijn vooral geschikt voor de droge huid of de huid met zonbeschadiging. Citroenzuur als exfoliant kan je bijvoorbeeld bij Etat Pur kopen.

all about citric acid

In verzorgingsproducten vind je vaak maar 0,40% van het ingrediënt terug: genoeg als bewaarmiddel en pH-regelaar! In bruisballen wordt het ingrediënt tot zo’n 40% gebruikt om ze te laten bruisen (samen met natriumbicarbonaat). Het is dus een volledig veilig ingrediënt waar je je geen zorgen om moet maken. Je herkent citroenzuur in de ingrediëntenlijst onder de INCI-naam Citric Acid. In voeding draagt het het E-nummer E-330.

(bron)

Gerelateerde Artikelen

sesame-oil

ALL ABOUT SESAME OIL

SDS-2D-skeletal

ALL ABOUT SL(E)S

8 reacties op “ALL ABOUT CITRIC ACID”

  1. Pingback: Reads | ☁

Geef een reactie

CommentLuv badge