web analytics

ALL ABOUT CASTOR OIL

Castor olie, ook wel wonderolie of ricinus olie genoemd, werd vroeger gebruikt als laxeermiddel. Castor is Latijns voor bever, want voor dat de olie uit planten werd gewonnen, haalde men castor olie uit bevers. Castor olie heeft zo goed als geen kleur (heel licht geel), geen smaak en bijna geen geur.

Wonderolie wordt uit de vrucht van de Wonderboom gehaald, de zogenaamde wonderboon. De olie wordt gewonnen door het uitpersen van deze bonen. De pulp die overblijft is zeer giftig en wordt ricine genoemd (dit gif zit echter niet in de uiteindelijke olie). Op die manier is het oogsten van wonderbonen niet zonder risico, veel mensen die werken op de plantages lopen gezondheidsrisico’s op. India en Brazilië worden als grootste producenten van Castorolie gezien.

castor olie

Castor olie zou een goed effect op de haargroei hebben. Het laat het haar sneller en voller groeien. Daarnaast kan je deze olie ook goed gebruiken in ‘the oil cleansing method’ (waarover binnenkort meer). Castor olie reinigt de huid namelijk goed, zonder deze te strippen van zijn natuurlijke oliën. Zo zou castor olie acné helpen bestrijden (ontstekingsremmende eigenschappen), aangezien de poriën er niet door verstopt raken. Daarnaast zou het ook de collageen productie stimuleren, waardoor je huid er jonger uitziet.

 

Heel veel goeds dus over deze wonderolie, heb jij er ervaring mee?

Gerelateerde Artikelen

10 reacties op “ALL ABOUT CASTOR OIL”

 1. Ja ik gebruik het voor mijn haar :)
  Ik maak een eigen crème : een mix van gemixte sheabutter, castor olie, arganolie,…
  Ik smeer trouwens ook arganolie op mijn wimpers en ze groeien ervan !
  voor de belgen : in de matonge vind je veel olie’s aan goedkopere prijzen dan bv in de natuurwinkel :)

  ps: je hebt een leuke blog :D

  liefss
  chickacurl.blogspot.be
  chickacurl onlangs geplaatst..DIY: Zipper headband !My Profile

  1. Ik hoorde dat je in Nederland bij de Etos castorolie kan vinden! In België heb ik het nog niet in de supermarkt gezien, maar Spinnrad in Gent verkoopt wel castor olie :)

Geef een reactie

CommentLuv badge