web analytics

ALL ABOUT CACAO BUTTER

Cacaoboter is een natuurlijk vet dat geperst wordt uit de vermalen en geroosterde cacaoboon. Cacaobonen worden verbouwd in verschillende landen rond de evenaar, o.a. in Ghana, Ivoorkust en Indonesië. Het lijkt op een boter en smelt bij een temperatuur van ongeveer 36 graden. Wanneer de cacaoboter ongeraffineerd is, heeft hij een lichtgele/crème kleur en kan hij ook licht naar chocolade geuren en smaken.
 
 
Cacaoboter wordt voornamelijk gebruikt bij het maken van chocolade, maar is ook een veelvoorkomend ingrediënt in cosmetica. Het is namelijk een verdikkingsmiddel en stabilisator en het is rijk aan antioxidanten. Deze boter is een uitstekende vochtinbrenger en wordt gebruikt om de huid soepel en zacht te houden. Hierdoor is het goed geschikt voor een droge huid. Ook mensen met eczeem of psoriasis kunnen baat hebben bij het gebruik van cacaoboter.
 
De INCI-naam van cacaoboter is Theobroma cacao, zo kan je het dan ook herkennen in de ingrediëntenlijst.

Gerelateerde Artikelen

2 reacties op “ALL ABOUT CACAO BUTTER”

Geef een reactie

CommentLuv badge