web analytics

ALL ABOUT BENZOYL PEROXIDE

Heb jij ook al gehoord van Benzoyl Peroxide? Het zou een geweldig product zijn tegen puistjes omdat het ze uitdroogt waardoor ze sneller verdwijnen. Ik lees vaak dat mensen er bij zweren, maar alvorens ik zo iets chemisch lijkend op mijn huid smeer, wil ik graag weten wat het precies is en doet.

 

benzoyl peroxide

(bron afbeelding)

 

Benzoyl Peroxide is een kleurloze stof die al jarenlang verkrijgbaar is zonder voorschrift bij de apotheek. Het verandert in contact met de huid in benzoëzuur en zuurstof, die geen van beide giftig zijn. Benzylperoxide werkt als een soort peeling voor je huid, verkleint poriën en ook bestrijd het de bacteriën die puistjes veroorzaken. Je kan Benzoylperoxide in verschillende concentraties aanschaffen, van 2,5% tot 10% zijn standaardwaarden.

Voor mensen die erg last hebben van acne, kan Benzoylperoxide wel een uitkomst bieden. Wanneer je af en toe eens last hebt van een puistje, lijkt dit product me iets te agressief voor jou.

 

 

Acné is niet het enige waar Benzoyl Peroxide voor gebruikt wordt. Het heeft namelijk de eigenschap om textiel, maar ook haar en tanden te bleken. Let dus goed op als je Benzoylperoxide gebruikt voor je gaat slapen en bescherm je kussen en kledij goed. Ook droogt het je huid enorm uit, wat kan leiden tot irritaties en droge plekken. Dit product is dus niet geschikt voor de gevoelige huid. Note: aangezien Benzoyl Peroxide de aanmaak van vrije radicalen bevordert, wordt het ook gezien als carcinogeen (kankerverwekkend).

 

Lijkt het iets voor jou? Benzoylperoxide is verkrijgbaar bij de apotheek en kost rond de €4.

Heb jij wel eens Benzoylperoxide gebruikt om puistjes te bestrijden? Werkte het voor jou?

(Bron en bron)

Gerelateerde Artikelen

DSC_0062-715164

ALL ABOUT SALICYLIC ACID

22 reacties op “ALL ABOUT BENZOYL PEROXIDE”

 1. Het veranderTTT in contact met de huid in benzoëzuur en zuurstof, die geen van beide giftig zijn.
  aangezien Benzoyl Peroxide de aanmaak van vrije radicalen bevorderTTTT

  let op dt-fouten! komt onprofessioneel over op dit informatieve artikel!

 2. Het is heel heftig spul hoor. Ik bleek er, na twee weken, allergisch voor te zijn en ik heb 1,5 week met hele erge uitslag gelopen; op mijn borst en hele gezicht. Behalve dat ik er echt niet uitzag, was de jeuk niet te harden. Hydrocortison en allergiepilletjes hielpen niet voldoende en uiteindelijk heb ik een stootkuur prednison van vijf dagen gehad. Voorzichtigheid is dus wel geboden. Heel dun smeren en maximaal één keer dag.

 3. Ik gebruikte het toen ik een jaar of 16 was, maar omdat ik al een droge huid had ging het heel erg schilferen, m’n huid werd groen-blauw en ik vond mezelf op een vis lijken; het deed ook pijn, het was echt vervelend. Ik durfde niet meer naar school dus het was veel erger dan de acne die ik had. Dus ik zou zeggen, als je een gevoelige huis hebt: doe het niet!
  Juliette onlangs geplaatst..Pumpkin Soup with Cinnamon and HerbsMy Profile

  1. Hoi Nora! Sorry voor het late antwoord, ik kan je zo snel niks meer vertellen over benzeen. Maar ik ga eens op onderzoek uit, wie weet komt het nog terug in een artikel ;)

 4. Het werd me jaren geleden voorgeschreven door de dermatoloog en het heeft me (in combinatie met een wasgel) van mijn acné op mijn gezicht en schouders/rug afgeholpen.

  Tegenwoordig gebruik ik het af en toe ook nog op mijn kin aangezien het daar echt nog een slagveld is. Onderhuidse puistjes, rood, af en toe een dikke puist, … Dit helpt er goed tegen. Maar ik gebruik het dus enkel en alleen plaatselijk.

 5. Ik ken het niet…Ik heb gelukkig nooit zo’n last gehad van puistjes. Soms had ik een joekel, maar daar bleef het dan ook bij. Ik gebruikte tandpasta om het puistje te laten indrogen en de volgende ochtend deed ik er witte oogschaduw overheen en smeerde deze goed uit. Geen concealer! Ik vond dat oogschaduw beter werkte én je zag niet eens een wit vlekje ;-)
  Beautyjuf onlangs geplaatst..Unboxing: the nailboxMy Profile

Geef een reactie

CommentLuv badge