web analytics

ALL ABOUT ARGAN OIL

Olie als verzorgingsproduct staat steeds meer in de belangstelling. De olie die daarbij het meest gehyped wordt, is arganolie. Deze olie zou een waar wondermiddel zijn, en veel merken gebruiken deze olie in hun formules.

/

arganolie

 /

Klik op ‘Read more’ om meer te weten te komen over deze ‘wonderolie’.

/

/


arganolie

Arganolie, ook wel het Marokkaanse goud genoemd, is een plantaardige olie die uit de vruchten van de Arganboom (Argania spinosa) wordt geperst. Deze bomen groeien vooral in Zuid-West Marokko en in Algerije. De vruchten van de Arganboom lijken wat op grote, ronde, gele olijven en bevatten 3 amandelvormige pitten.

 /

Volgens UNESCO is deze boom bedreigd, waardoor arganolie een zeldzame en dure olie is. De Arganboom houdt de ‘verwoestijning’ tegen en zorgt dat veel Berbervrouwen werk vinden in de extractie van de olie. De hype op arganolie zorgt dan ook dat er meer bomen worden aangeplant.  De Marokkaanse overheid subsidieerd de productie van arganolie. De meeste plantages zijn dan ook in handen van de overheid. In ruil voor een goed loon en degelijke werkomstandigheden, worden duizenden mensen ingezet in de productie van deze olie. (Hier lees ik dat deze vrouwen ook een opleiding krijgen)

 /

arganolie

/

Arganolie is rijk aan vitamine E, een anti-oxidant. Daardoor wordt deze olie ook wel als anti-aging bestempeld. Verder zou argan olie ook voedend, ontstekingswerend, UV-beschermend en schimmeldwerend zijn. De olie zou rimpels en littekens verminderen en de huid laten stralen.

Ook op het haar zou deze olie een verzachtende en voedende invloed hebben. Nagels worden sterker en breken zo minder snel af.

 /

Geloof jij in de positieve eigenschappen van arganolie?

 /

(Bron & bron)

Gerelateerde Artikelen

20120626_9846

ALL ABOUT EPSOM SALT

8 reacties op “ALL ABOUT ARGAN OIL”

  1. Ik wil het heel graag een keer proberen, ik las er al iets over op Green Beauty Blog. Ik weet niet of ik er echt in geloof, dan moet ik het eerst zelf ervaren. Dus dat ga ik binnenkort doen, ik ben benieuwd!
    Iris onlangs geplaatst..KatjeMy Profile

  2. Wat een leuk artikel. Ik zelf werk heel veel met Argan/Amandel-olie. Dit komt doordat ik Schoonheidsspecialiste ben en nu leer werken met Aroma’s. Het is echt een hele fijne olie en ik ben er absoluut een voorstander van!

Geef een reactie

CommentLuv badge