web analytics

AFTER SUN

Gisteren was het prachtig weer en ik hoop dat je er net zo hard van genoten hebt als ikzelf. Zelfs als je je goed insmeert en je niet verbrandt, is het fijn om na een dagje zon je huid ’s avonds te verwennen met een goede aftersun. Vandaag vertel ik je wat aftersun doet en welke ingrediënten het beste werken!

aftersun of bodylotion ingredienten

(bron foto)

Waarschijnlijk hebben we allemaal een bus aftersun in huis uit een of andere drogisterij, maar welke ingrediënten zorgen er nu voor dat aftersun verschillend is van om het even welke andere bodylotion?

Veel bodylotions zijn gemaakt om de normale huid te hydrateren, maar ook om je lijf een lekker geurtje te geven zodat je een soort gevoel van luxe ervaart. Uitzonderingen daar gelaten, zijn die bodylotions niet echt geschikt als aftersun. Je wil je huid net wat rust gunnen: hydratatie, verkoeling en een kalmerende werking zijn de keywords bij aftersun. Daarom bevatten die producten vaak fijne en hydraterende ingrediënten. Wil je echt een aftersun die werkt, let er dan zeker op dat het geen veredelde bodylotion is!

Vermijd dus lotions met parfum, alcohol of andere uitdrogende en irriterende stoffen. Als je verbrand bent, kunnen die ingrediënten nog meer gaan irriteren en uitdrogen waardoor het alleen nog erger aanvoelt.

aftersun bodylotion ingredienten

(bron foto)

Geen aftersun in huis? Je kan ook onderstaande producten gebruiken:

  • Aloë vera: dit is sowieso het bekendste aftersun ingrediënt! Zelf heb ik ook een aloë vera plant en je kan het sap uit de bladeren gebruiken om puur op je huid aan te brengen. Aloë vera heeft een heerlijk verkoelend effect en hydrateert de droge huid.
  • Kokosolie: deze olie werkt vochtinbrengend en heeft ook antibacteriële eigenschappen. Prima dus om op je huid te gebruiken na het zonnen.
  • Yoghurt: iets minder handig en nadien heb je wel een douche nodig, maar ook yoghurt werkt lekker verkoelend en hydraterend voor je huid.
  • Vitamine E: een lotion met vitamine E werkt goed tegen huidveroudering. Vitamine E is namelijk een antioxidant.
  • Calendula: calendula zalf of olie kan je in veel natuurwinkels kopen en het werkt super tegen een geïrriteerde en droge huid.
  • Kamille: kamille werkt verzachtend en kalmerend. Je kan zelfs kamillethee zetten, laten afkoelen en over je huid sprayen. Lekker verfrissend én verzorgend!

Door je huid goed te hydrateren na het zonnen (dus ook als je helemaal niet verbrand bent!) hou je je bruine kleurtje langer vast en blijft je huid in een goede conditie. Heb jij een speciaal aftersun product in huis?

Gerelateerde Artikelen

huidtype

WHAT’S YOUR SKINTYPE?

GEEF OM HAAR 2012

TBY3_11

THE BIG YOU 3

6 reacties op “AFTER SUN”

  1. Pingback: Reads | ☁

Geef een reactie

CommentLuv badge