web analytics

ALL ABOUT ACTIVATED CHARCOAL

Activated charcoal of actieve kool is een ingrediënt dat erg actueel is in huidverzorging. Het zou je huid ‘detoxen’ en is dus ideaal voor de gemengde of vette huid met onzuiverheden. Eens kijken hoe dat in zijn werk gaat!

all about activated charcoal carbon actieve kool masker

(bron foto)

Naast gebruik in filters (bijvoorbeeld in je Brita kan) en als geneesmiddel (zoals Norit), is actieve kool ook aan een opmars bezig in de beautywereld. Het is in essentie een behandelde houtskool met een enorme absorbtiecapaciteit, daardoor kan het veel andere stoffen aan zich binden. Die bindingskracht zorgt er voor dat actieve kool ‘detoxend’ werkt: giftige stoffen worden aangetrokken en kunnen dan worden afgevoerd.

all about activated charcoal actieve kool masker

(bron foto)

Actieve kool is een gitzwart poeder zonder geur, afkomstig van steenkool. Het werkt een beetje als klei: talg, bacteriën en onzuiverheden worden als het ware uit de huid getrokken. Je kan actieve kool kopen in de apotheek, maar ook in verschillende winkels als Di en Kruidvat. Omdat het poeder zo zwart is, kan je het beter als gezichtsmasker gebruiken dan in je dagcrème. Meng een halve theelepel actieve kool (poeder) met water, rozenwater, aloë vera of citroensap en je hebt meteen een erg fijn maskertje!

all about activated charcoal actieve kool masker

(bron foto)

Natuurlijk zijn er ook kant-en-klare producten op de markt:

 • Origins Clear Improvement Charcoal Mask
 • Lush Coalface Cleansing Bar (hier)
 • Konjac Sponge Charcoal (vb hier)
 • Lush Dark Angels (hier)
 • Freeman Charcoal & Black Sugar Scrub (bij Kruidvat)

Naast gebruik in huidverzorging, kan je met actieve kool ook je tanden witter maken en je eigen eyeliner of mascara maken. Let op: gebruik zeker geen BBQ houtskool! Dit is een heel andere stof die bewerkt werd en dus niet geschikt is voor gebruik op je huid of in je mond.

Had jij al eens van actieve kool gehoord? Is het iets voor jou?

Gerelateerde Artikelen

4472660198_093a30517c_z

ALL ABOUT HENNA

DSC_0062-715164

ALL ABOUT SALICYLIC ACID

9 reacties op “ALL ABOUT ACTIVATED CHARCOAL”

 1. Ik wilde graag wittere tanden, maar zag op tegen een dure, chemische bleekbehandeling. Toen ik glorysmile.nl charcoal biologische tandpasta en charcoal poeder tegenkwam, werd ik heel nieuwsgierig. Ik besloot het te bestellen en heb er geen spijt van. Na ruim een maand zijn mijn tanden weer prachtig wit en is de tandplak verdwenen.
  Ik heb het gekocht op https://glorysmile.nl

 2. Ik haal zoveel resultaat uit Activated charcoal! Ik heb 3 weken geleden bij charcoco het potje besteld voor de tanden en de zeep voor de huid, Zo apart dat mijn tanden inderdaad merkbaar witter werden ondertussen was ik elke ochtend mijn gezicht met de activated charcoal zeep ook dat hielp inderdaad mijn huid is zacht, en zuiver geworden en wat ik nog het meest fascinerend vindt is dat het natuurlijk is! mocht je willen weten waar ik het besteld heb hier is link http://www.charcoco.eu/nl

 3. actieve kool als gezichtsmasker??? spannend maar ik heb een droge huid!?????
  vroeger werd actieve kool gebruikt om mensen explosief te doen overgeven ( bij overmatig pilgebruik bv!)
  wel spannend om het eens op een aangename manier te gebruiken!

Geef een reactie

CommentLuv badge