web analytics

6x DIY SUSTAINABLE CHRISTMAS TREE

Dit is het eerste jaar dat ik niet thuis woon met kerst, dus vond ik het ook wel zo leuk om de kerstsfeer al in huis te halen. Een beetje vroeg misschien, maar ik kon niet wachten! Omdat we geen echte boom wouden, ging ik aan de slag met wat houten latjes. Vandaag geef ik je 6 leuke, ecologisch verantwoorde kerstboom-ideeën om zelf te maken en toon ik je onze DIY kerstboom!

DIY sustainable christmas tree eco alternative kerstboom maken

Papieren kerstboom

diy eco christmas tree sustainable

Deze papieren boom stond hoog op mijn wensenlijstje. Het eenvoudige ontwerp sprak me meteen aan! Heel moeilijk is het niet om deze leuke kerstboom in elkaar te knutselen. Hoe je dat doet, lees je op de blog van vtwonen.

Tip: maak met een pons eerst allerlei gaatjes in het papier, voor je er de boom uit maakt. Stop onder de kegels wat (LED)lampjes. Zo heb je een mooi verlichte boom zonder het strakke design teniet te doen!

Kerstboom uit karton

Ook uit karton maak je gemakkelijk een kerstboom. Ga op zoek naar een aantal grote (Ikea?) dozen van meubels en een scherp mes en in geen tijd staat de boom op. Hier vind je de uitgebreide beschrijving.

Kerstboom uit touw

Wie houdt van wat meer kleur, kan zijn hart ophalen met deze kerstboom uit touw. Veel heb je hier niet voor nodig: zelfklevende haakjes, een leuk touw, versiering en wasknijpers. Je kan in deze boom ook gewoon je kerstkaarten ophangen! De volledige DIY lees je hier.

Washi tape kerstboom

Deze kende je vast al, maar een washi tape boom is nog steeds lekker duurzaam en hip! Met donkere washitape maak je een minimalistische boom, maar niemand zegt dat je niet gewoon met groen en rood aan de slag kunt natuurlijk! Wat lampjes er bij en je bent helemaal klaar. (Bron foto)

Kersttak

Niemand heeft ooit gezegd dat je kerstboom een echte boom moest zijn! Een mooie vaas met een leuke tak er in kan ook heel kerstig zijn. Uiteindelijk draait een groot deel van een kerstboom toch gewoon om de lichtjes, of niet?

Minimalistische kerstboom

Last but not least: de boom die ik zelf in elkaar knutselde. De inspiratie kreeg ik van deze foto (klik) die ik op Pinterest tegen kwam. De DIY is erg eenvoudig. Bij een doe-het-zelf-zaak haalde ik 2 houten latjes (met ecocheques, woehoe!). De ene liet ik in de helft zagen (270 cm / 2 = 135 cm). Van de tweede lat zaagde ik zelf ongeveer 90 cm af. Ik plaatste de twee lange latten in een hoek op elkaar en mat dan hoe lang de tweede lat moest worden om een leuke kerstboomvorm te verkrijgen.

DIY sustainable christmas tree eco alternative kerstboom maken

Met wat houtlijm en 3 nageltjes maakte ik de latten aan elkaar vast. De kerstboom is klaar! Ik plaatste deze driehoek op een houten kistje (als stam), hing er lichtjes, ballen en zelfgemaakte kleisterretjes in en de boom was klaar!

DIY sustainable christmas tree eco alternative kerstboom maken

Tip: Vul glazen kerstballen met eucalyptusblaadjes of dennentakjes voor een kerstige look.

DIY sustainable christmas tree eco alternative kerstboom maken

DIY sustainable christmas tree eco alternative kerstboom maken

Je kan natuurlijk all out gaan en ook slingers rond je boom hangen of dennentakken sprokkelen en die tussen de lampjes weven, maar ik hou wel van deze neutrale, minimalistische look.

DIY kerstboom zelf maken christmas tree eco

Te kerstig voor jou? Ook met een cactus of andere kamerplant haal je de kerstsfeer in huis. (Bron)

Ga jij dit jaar voor een echte, neppe of zelfgemaakte boom? Of helemaal geen? Wat je ook doet, geniet van de gezellige, donkere dagen!

Gerelateerde Artikelen

diy detox je huid boek adina grigore

DIY DETOX JE HUID

5 reacties op “6x DIY SUSTAINABLE CHRISTMAS TREE”

  1. Vorig jaar heb ik, dankzij jouw DIY-ideeën, ook een eigen “eenvoudige” 🎄 in elkaar geknutseld. Dit jaar doe ik dat weer! Ik vind dat ontzettend origineel, altijd een pièce unique en zalige QT met de kinderen 😀
    Fijne feestdagen 🎉 allemaal en een spetterend 2019 🍾🥂
    (klein foutje gevonden: meten, mat, gemeten)

Geef een reactie

CommentLuv badge