web analytics

5 STEP BUDGET MAKE-UP

Mijn dagelijkse make-up routine bestaat slechts uit 5 (soms 6) stappen, ontdekte ik laatst. Vandaag toon ik je de basis van mijn dagelijkse look, gemaakt met slechts 5 budget producten!

5 step make-up bidget tutorial

De basis: uiteraard zorg je voor een schoon en gehydrateerd gezicht. Ik gebruik Vanishing Cream van Lush (review) graag als basis voor mijn make-up omdat hij snel intrekt en niet te vet is.

Alle producten die ik gebruik zijn dierproefvrij en budgetvriendelijk. De meeste dingen vind je bij Kruidvat, handig of niet?!

STAP 1: DE FOND:

Een ‘fond’ leggen, de basis van een huis, een kater en je make-up routine. Ik gebruik de Photofinish Foundation van Catrice. Gewoon omdat hij zo lekker budget is, goed dekt en lang blijft zitten. Je kan je foundation aanbrengen met een foundationkwast of een spons (zoals de beautyblender), maar ik gebruik het liefst mijn vingers.

STAP 2: WENKBRAUWEN:

Die twee harige streepjes boven mijn ogen kregen vroeger nooit aandacht, maar ik heb gemerkt dat het invullen van je wenkbrauwen een heel nieuwe look geeft. De ‘Eyebrow Designer’ potloden van Essence zijn geen grote investering, dus ik zeg: gewoon proberen! Ik vul mijn wenkbrauwen een beetje in (voornamelijk bij de aanzet, daar zijn namelijk wel wat kale plekjes), maar heel donker maak ik ze nooit. Een natuurlijk effect!

STAP 3: EYELINER:

Vervolgens maak ik altijd, maar dan ook echt altijd, een winged eyeliner. Dat is een beetje mijn signature look en ik zie het niet zo snel veranderen. Kan je zelf niet zo goed overweg met eyeliner? Dan kon ik in het begin ook niet, maar oefening baart kunst, écht. De fijnste eyeliner vind ik de Waterproof Liquid Eyeliner van Essence. Mooi mat, echt waterproof en blijft erg lang zitten: budget approved!

5 step budget make-up look tutorial

STAP 4: MASCARA:

Ook zonder mascara kom ik de deur niet uit. Het doet zo veel voor je gezicht! En die ogen verdienen best wel wat extra aandacht. De All Round Waterproof Mascara van Catrice is een topper en al jaren koop ik hem opnieuw.

STAP 5: HIGHLIGHTEN OF BLUSH:

Dan is het tijd voor een belangrijke keuze: highlighter of blush. Soms gebruik ik ze beiden (vandaar soms 6 stappen), maar highlighter vind ik toch net wat fijner en subtieler, dus kies ik vaak enkel daar voor. Ik gebruik de highlighter uit Sleek’s Face Form en breng die aan onder mijn wenkbrauwen, in de binnenste ooghoeken en soms subtiel op mijn jukbenen.

KLAAR! Deze make-up routine neemt elke ochtend zo’n 10 minuten van mijn ritueel in beslag. Een mooie tijd vind ik zelf!

Als jij vijf producten zou moeten kiezen voor je dagelijkse make-up, welke zouden dat dan zijn?

Gerelateerde Artikelen

look new years eve great gatsby

LOOK: NEW YEARS EVE

14 reacties op “5 STEP BUDGET MAKE-UP”

  1. Leuk om te lezen wat iemand anders allemaal aan make-up doet. Ik moet zelf ooit nog een mooie zwarte eyeliner vinden waar ik een goede wing mee kan zetten. Ik gebruik nu een eyeliner van NYC voor een “gewoon” lijntje boven mijn ogen. Voor andere eyeliners bleek ik allergisch te zijn. :(
    Sara onlangs geplaatst..100 volgers Bloglovin winactieMy Profile

Geef een reactie

CommentLuv badge