web analytics

4x DUURZAME SFEERMAKERS VOOR DE HERFST

Het is officieel herfst! Hoewel ik meer een zomermeisje ben, kan ik toch genieten van de eerste herfstige dagen. Het ideaalbeeld van de verkleurende bomen, een lage zon en met een dekentje op de bank: bring it on! Om de overgang van zomer naar herfst iets aangenamer te maken, zet ik in dit artikel 4 duurzame sfeermakers voor in huis op een rijtje.

duurzame herfst

Kunst aan de muur met Desenio

Desenio posters collab

(Kleine poster: Texture Line Bodies poster – Grote poster: Sunrise Illustration poster)

Toen we in ons huurhuis trokken, besloten we niet al te veel geld uit te geven aan de inrichting. Tweedehands was key en daardoor bleven heel veel muren gewoon wit en leeg. In samenwerking met Desenio koos ik enkele mooie lijsten en posters uit en ze brengen meteen zo veel sfeer! Mijn favorieten komen allemaal uit de categorie ‘Abstracte Kunst’.

Desenio posters collab

(Vierkante poster: Ink Dots poster)

Het is niet de bedoeling dat we hier nog erg lang wonen, dus nam ik de lijsten al eens mee naar ons nieuwe huis, komt helemaal goed, toch?

Wist je dat Desenio twee nieuwe bomen plant voor elke boom die wordt gebruikt voor de productie van de posters? Alle posters die Desenio heeft gecreëerd zijn bovendien gedrukt op milieugecertificeerd papier. Dat wil zeggen dat het papier wordt geproduceerd van bomen uit duurzame bosbouw.

De zomer vasthouden met bloomon

Bloemen! Om de zomer nog iets langer in huis te houden, vind ik het fijn om ook in de herfst en winter bloemen in huis te hebben. De vrolijke boeketten van bloomon zorgen voor kleur en maken je interieur een stuk levendiger. Je kan eenvoudig online een boeket bestellen via Bloomon.be, voor jezelf of om te geven.

Bloomon duurzaam boeket bestellen

Wist je dat bloomon zich inzet voor een duurzame bloementeelt? Het meerendeel van de bloemen wordt in Nederland gekweekt en bloomon probeert de keten zo kort mogelijk te houden door de bloemen rechtstreeks van producent naar consument te brengen. Ze kopen ook enkel bloemen in nadat de bestellingen voor de maand zijn gemaakt, zo moeten er minder bloemen worden weggegooid. Momenteel zoekt bloomon naar bloemenkwekers die zonder milieuverontreinigende pesticiden werken, maar dat is nog niet helemaal rond.

Plantjes delen

planten ruilen stekjes duurzaam

Planten gaan in de herfst in rustfase. Ze maken dan minder of geen nieuwe bladeren. Je laat ze dan ook beter wat met rust. Gelukkig wil dat niet zeggen dat je geen nieuwe plantjes in huis kunt halen! Een aantal planten brengen ook meer zuurstof in je ruimte, wat zorgt voor een aangenamer leefklimaat. Om het meer eco te maken, kan je met vrienden stekjes ruilen. Zo heb je al snel nieuwe plantjes zonder dat die aan de andere kant van de wereld gekweekt moeten worden.

 

Kaarsen everywhere!

Instamonth november zolea

Ik hou van geurkaarsen en maak ze graag zelf, maar in de zomer steek ik er bijna nooit eentje aan. In dat opzicht ben ik blij dat de herfst alweer begonnen is, want kaarsjes geven zo veel sfeer en warmte! Wat is er gezelliger dan op de bank zitten met een tas warme chocomelk, een dekentje, een boek en een geurkaars? Kies voor natuurlijke wassen zoals bijenwas, sojawas of koolzaadwas om je aankoop te verduurzamen. Je kan ook zelf kaarsen maken volgens deze DIY.

sponsored-by-desenio (1)

Gerelateerde Artikelen

verbouwen duurzaam isoleren

VERBOUWEN #4 DE PLANNEN

duurzame kerst groene tips

GROEN LEVEN #2 KERSTEDITIE

4 reacties op “4x DUURZAME SFEERMAKERS VOOR DE HERFST”

Geef een reactie

CommentLuv badge