web analytics

10 TIPS TO GET RID OF A PIMPLE

Puistjes hebben, is nooit leuk. Zelfs nu ik toch al enkele jaren uit mijn puberteit ben, heb ik er nog af en toe last van. Toegegeven; ze worden niet meer zo groot en rood als vroeger en ze zijn zeker niet meer zo talrijk aanwezig. Maar je zal het zien, van zodra ik een belangrijke afspraak heb, duikt er eentje op.

/

Hieronder vind je 10 tips die je puistje in 1 dag of nacht tijd verminderen.

/

skin pimples

/

/

1. Gebruik een kleimasker:

Wanneer je veel last hebt van puistjes kan je een kleimasker over je volledige gezicht aanbrengen. Heb je er slechts één, breng dan een minimasker op de puist aan. Best maak je gebruik van een zo puur mogelijk masker, zonder overtollige ingrediënten. Wanneer je het puistje wil uitdrogen, kan je kleipoeder aanlengen met citroensap en eventueel een beetje pure honing. Het citroensap werkt uitdrogend en de honing is anti-bacteriëel en verzachtend.

Dit is echt mijn top tip! Voor mij werkt het elke keer.

/

2. Tea Tree olie:

Tea Tree etherische olie werkt sterk anti-bacteriëel en ook uitdorgend, waardoor je puistje sneller verdwijnt. Stip je puistjes aan met de olie voor je gaat slapen. Deze olie is zelfs verkrijgbaar bij Kruidvat.

/

tea tree olie

/

3. Maak een pasta van kaneel en honing:

Meng een theelepel kaneel met een theelepel honing en breng dit aan op je puistjes. Kaneel werkt tegen ontstekingen. Opgelet, kaneel kan sterk irriterend werken! Best test je in je elleboog of je huid reageert op deze stof. Je wil toch niet opstaan met een volledig geïrriteerde huid? Wanneer je er niet op reageert, kan je het masker een hele nacht ophouden (als je geen wriemelaar bent).

/

4. Een aspirine masker:

Acetylsalicylzuur, de werkzame stof in aspirine, werkt ontstekingsremmend en maakt de bovenste huidlaag week waardoor dode huidcellen verwijderd worden. Het maakt je huid stralend en schoon. Plet enkele (+-3) ongecoate aspirines (let er op dat de werkzame stof acetylsalicylzuur is) en meng dit met een beetje water, citroensap, rozenwater, honing of aloë vera, … wat je maar wil. Breng het papje aan op een schoon gezicht en laat minstens een half uur inwerken. Nu kan je het masker afspoelen met water. Je kan ook een plaatselijk mini-masker aanbrengen wanneer je niet je hele gezicht wil doen.

/

5. Appelcider azijn toner:

Gebruik dagelijks een toner met appelcider azijn in (hier vind je enkele goede recepten). Appelcider azijn brengt de pH van de huid in balans, exfolieerd en verkleint poriën. Je hoeft een toner niet af te spoelen.

/

diy toner

/

6. Eiwit masker:

Deze truc heb ik ooit van mijn tante uit Tunesië geleerd. Ze vertelde me dat je eiwit moet aanbrengen op je gezicht en dit volledig moet laten opdrogen. Het masker trekt aan je huid, waardoor onzuiverheden als het ware uit je huid gezogen worden. Waarschuwing: het stinkt en is uiteraard niet vegan.

/

7. Look

Plet een teentje knoflook en meng het met wat water of honing (of een andere vloeistof, zie aspirine masker). Breng deze pasta nu aan op je puistjes en laat ongeveer een half uur op je huid. Knoflook dood de bacteriën (het bevat van nature zwavelzuur) waardoor je puistje minder gezwollen en rood zal worden. Doe dit niet vlak voor je een afspraak hebt en spoel het masker goed af (gevolgd door een toner), want het ruikt naar knoflook (duuhh).

/

8. The Oil Cleansing method:

Wanneer ik last heb van enkele kleine, onopvallende maar mij-sterk-irriterende puistjes, breng ik een laagje castor olie/druivenpit olie aan op mijn huid en masseer ik het goed in. Dan laat ik het nog een half uurtje op mijn gezicht en kijk ik een serie of zo, af en toe masseer ik de olie nog een beetje in. Ik vind het gewoon leuk om te doen ;) Dan neem ik een gastendoekje en maak ik het nat met heet water. Dat leg ik op mijn gezicht waardoor de poriën opengestoomd worden. De volgende dag zijn al die kleine puistjes nog 10 keer kleiner! Echt!

/

the oil cleansing method

/

9. Zout en citroensap

Voor de grote, onderhuidse of bijna rijpe puisten kan je een mengsel van zout en citroensap gebruiken. Beide ingrediënten zijn sterk uitdrogend, waardoor die joekel sneller het daglicht ziet en dus ook sneller zal verdwijnen. Breng de zoutoplossing niet over je gehele gezicht aan! Je kan best enkel de grote puisten aanstippen. Wanneer je een droge huid hebt, is dit niks voor jou.

/

10. Tomatensap:

Snij een tomaat in 2 en gebruik het sap om je gezicht mee in te smeren. Laat het sap minimum een half uur zitten en spoel het dan af. Tomaten werken goed tegen mee-eters en zorgen voor een stralende huid.

/

Wat doe jij als je plots een puistje hebt?

/

(Bron afbeelding 1 en 2)

Gerelateerde Artikelen

PARABEN IN COSMETICS

002-20-parfum-2

AVOIDING PERFUME IN COSMETICS

15 reacties op “10 TIPS TO GET RID OF A PIMPLE”

 1. Jaah knoflook is inderdaad fantastisch voor je huid! Als ik ongesteld ben, heb ik altijd veel last van puistjes en onzuiverheden. Toen ik nog in Groningen woonde, gebruikte ik tijdens die paar dagen dagelijks het Cosmetic Warrior masker en ik had een fantastische huid <3 Nu kan dat helaas niet meer, omdat ik geen eigen koelkast heb om het in te bewaren en mijn huisgenoten zijn van die munchkins die geen cosmetica in de koelkast willen :(
  Charlotte onlangs geplaatst..[MUZIEK] Paradijsvogel – BreekbaarMy Profile

 2. Kook een beetje water, doe daar een washandje in. Van zodra het voldoende is afgekoeld zodat je het kan vastnemen, maar nog wel heet genoeg, hou je het hete washandje op de plek van je puistje. Een minuutje of 2 of totdat het washandje is afgekoeld. Herhaal indien nodig. Je gaat zien dat je op deze manier je puistje versneld doet rijpen. En dus de pus er zelf uitkomt (niet knijpen!). Veeg de pus weg en verzorg de huid lokaal met groene/gele klei en/of tea tree olie.
  Let op dit werkt niet voor onderhuidse acné of voor gerstekorrels.

 3. Ik gebruik dat een middeltje op basis van alcohol, voorgeschreven door de dermatoloog.
  Het helpt op zich wel snel.
  Alleen jammer dat ik ook onderhuidse puistjes en onzuiverheden heb, waar dat natuurlijk niet bij helpt.

 4. Erg handige tips zeg! Ik gebruik al een tijdje appel cider azijn maar verdunt met groene thee :). Alleen gebruik ik dat alleen ’s avonds wanneer ik weet ga je dat bamelijk ruiken.. Ik denk dat ik maar is caster oil moet gaan aanschaffen :) en klei

Geef een reactie

CommentLuv badge