web analytics

HET VERWIJDEREN VAN EEN MOEDERVLEK MET APPELAZIJN

Ik heb er tussen de lijntjes ooit al wel eens iets over laten vallen: het verwijderen van een moedervlek met appelazijn. Soms zit een moedervlek op een vervelende plek en wil je hem gewoon weg. Dat kan! En dan wel op een natuurlijke manier zonder dat je onder het mes moet: met appelazijn!

moedervlek verwijderen appelazijn apple cider vinegar

(bron foto)

Waarschuwing: de meest veilige manier om een moedervlek te laten verwijderen, is door een arts. Laat de moedervlek eerst checken om er zeker van te zijn dat deze goedaardig is. Ga je toch zelf aan de slag, wees je dan bewust van de risico’s. Zo kan je een litteken overhouden of kan de appelazijn je huid irriteren, stop dan onmiddelijk met de behandeling!

Hoe werkt het?

ACV is rijk aan alfa-hydroxy zuren en heeft een gemiddelde pH-waarde van 3. Die zuren breken de huidcellen af waardoor de moedervlek er na een paar dagen gewoon af valt. Indien je er zelf niet aan gaat trekken of krabben, krijg je als het goed is geen litteken. Gebruik altijd een biologische appelazijn, we willen geen onnodige rare stofjes op onze huid!

Deze methode werkt het best voor moedervlekken die op de huid liggen (dus verhoogde of dikke moedervlekken). Vlakke/platte moedervlekken zijn wat lastiger weg te krijgen, daarvoor kan je beter bij een dokter of dermatoloog langs gaan.

Hoe moet het?

Zelf had ik een verhoogde moedervlek in mijn oksel, waardoor ik hem altijd openhaalde bij het scheren. Hij zat een beetje in de weg dus en daarom probeerde ik hem met appelazijn te verwijderen (niemand ziet het, dus een klein litteken zou niet zo erg zijn).

Drenk een klein watje in appelazijn en druk dit op de moedervlek. Probeer om het stukje watten maar een klein beetje groter te houden dan de moedervlek, anders ga je de huid rondom ook irriteren (je kan de huid vooraf even insmeren met vaseline, de moedervlek uiteraard niet). Plak het natte watje vast met tape of wikkel er een stukje verband omheen. Laat het geheel een uur of een paar uur inwerken (ik liet het altijd de hele nacht op zijn plek) en spoel af met water. Gooi het watje in de vuilbak. Herhaal dit proces elke dag tot de moedervlek er vanzelf af valt. Het hele proces duurt ongeveer 10 dagen.

De eerste dagen lijkt het alsof de moedervlek steeds groter wordt en kan je huid jeuken of prikken. Dat is normaal. Enkel wanneer je echt last hebt van een vervelend gevoel kan je de behandeling beter stoppen.

Opgelet!

Laat je moedervlekken altijd eerst bekijken door een specialist. Niet elke moedervlek is goedaardig en het is belangrijk om te weten alvorens je zelf thuis aan de slag gaat. Wanneer je huid te geïrriteerd is of de moedervlek begint te bloeden, dan stop je onmiddelijk met deze methode. Ga ook niet trekken of snijden in de moedervlek! Let op met moedervlekken in je gezicht, liever een moedervlek dan een litteken denk ik dan!

Deze methode is niet zonder risico’s, maar voor mij heeft ze gewerkt. Ik wil niemand aanraden om dit zelf te doen, zeker niet op een plek die goed zichtbaar is (zoals jouw gezicht). Dit artikel is puur informatief.

Gerelateerde Artikelen

diy solid coffee scrub

DIY: SOLID COFFEE SCRUB

20120313_8315

PEG, C’EST QUOI CA?

10 reacties op “HET VERWIJDEREN VAN EEN MOEDERVLEK MET APPELAZIJN”

  1. Al met de 5e bezig nu. Maar duurt zeker een maand voordat een deel los zit, en ik er dus geen azijn meer op kan doen omdat t een open wond is. Hierdoor steeds stukje verder los trekken wat best gevoelig is.
    Ik deed de eerste paar alleen snachts nu snachts en als t uitkomt overdag.
    Wat doe ik niet goed.

  2. Dit wist ik helemaal niet, wat een goeie tip! Ik zou het zeker proberen maar heb enkel een paar hele kleintjes die niet uitsteken zeg maar. Maar ga de tip zeker onthouden :)

Geef een reactie

CommentLuv badge